Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2022 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний "приліт" у Малин: розповіли про загиблих і місце влучання

Ракетний "приліт" у Малин: розповіли про загиблих і місце влучання
Публікувати фото та відео з місця прильотів категорично заборонено. Це допомагає ворогу коригувати вогонь. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Російські ракети, які летіли на Малин у Житомирській області 22 травня, збили засоби протиповітряної оборони, але кілька долетіли в район залізничної станції.

Одна людина загинула, є поранені, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в телемарафоні "Єдині новини" 22 травня, передає Gazeta.ua.

"Близько 13:40 в містечко Малин на кордоні з Київською областю був приліт крилатих ракет. У п'ятницю (20 травня. - Gazeta.ua) відбувся обстріл Малина, тієї ж залізничної станції, коли було пошкоджено близько 130 будинків, п'ять із яких тепер не придатні для житла. І сьогодні - в те саме місце. Ми тільки почали допомагати людям відновлювати, вставляти вікна, латати дахи. Сьогодні знову руйнування. Можливо, думають, що в нас забракне скла чи шиферу. То я запевняю - ми відновлюватимемо. Гатять по залізничній інфраструктурі", - сказав Бунечко.

Наголосив, що до 20 травня три тижні "нічого не було, крім повітряних тривог".

"Ми почали відновлювати наші постраждалі північні міста. І ось у п'ятницю і сьогодні залізнична станція Малина постраждала від окупаційних обстрілів. Я можу лише уявити, яких руйнувань це завдало, якби всі ракети долетіли до станції в Малині", - зауважив голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли Миколаївщину, дев'ять поранених

Унаслідок цієї атаки загинув працівник Укрзалізниці. Ще декілька осіб зазнали поранень, уточнив мер Малина Олександр Ситайло у відеозверненні.

"Є четверо поранених. З них троє - працівники Укрзалізниці й мешканець Малина. Усі поранені госпіталізовані", - сказав він.

Через обстріл міста пошкоджений об'єкт інфраструктури Укрзалізниці. Близько 150 житлових будинків, один багатоквартирний. Низка магазинів і кафе, деякі промислові підприємства, за даними Ситайла.

"Відновлюється електроживлення. Відзавтра (23 травня. - Gazeta.ua) працівники комунальних служб допомагатимуть у прибиранні наслідків обстрілів, а також у тимчасовому ремонту пошкоджених будинків", - додав мер.

22 травня близько 13:30 в Малині знову було чутно вибухи. Згодом стало відомо, що Житомирську область атакували крилатими ракетами морського базування. Чотири з них знищили підрозділами протиповітряної оборони повітряного командування "Центр".

Малин від 24 лютого був у безпосередній близькості від зони бойових дій. За даними місцевої влади, з міста виїхали 70% людей. Зараз вони почали повертатися. Після нещодавніх обстрілів масового виїзду з міста не спостерігають.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний "приліт" у Малин: розповіли про загиблих і місце влучання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути