четвер, 03 травня 2007 12:27

"Наша Україна" подає в суд на ЦВК

"Наша Україна" подає в суд на Центральну виборчу комісію за відмову у виключенні кандидатів у народні депутати України з виборчого списку блоку.

Про це повідомляється на офіційному сайті "Нашої України".

30 квітня 2007 року ЦВК ухвалила постанову "Про відмову у виключенні кандидатів у народні депутати України з виборчого списку блоку "Наша Україна". Нею було відмовлено у виключенні кандидатів у народні депутати з виборчого списку блоку "Наша Україна", які за підсумками результатів виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року вважаються не обраними.

За словами керівника юридичного департаменту партії "Наша Україна" Валерія Карпунцова, "ця Постанова була ухвалена поза межами повноважень, наданих Центральній виборчій комісії, всупереч вимог Конституції та законів України та в результаті невірного застосування законодавчих положень, що порушує права Блоку "Наша Україна".

"Конституцією та законами України Центральна виборча комісія не наділена повноваженнями приймати рішення про відмову у виключенні кандидатів у народні депутати України з виборчого списку політичної партії (виборчого блоку політичних партій), які за підсумками результатів виборів народних депутатів України вважаються не обраними (незалежно від будь-яких підстав), як і повноваженнями перевіряти додержання законів, установчих документів виборчого блоку політичних партій, під час прийняття рішення, передбаченого частиною третьою статті 101 Закону України "Про вибори народних депутатів України", - сказав Карпунцов.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" подає в суд на ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути