Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2018 14:26

Просто бізнес: на українські АЕС постачали заборонений "російський захист"
10

Генеральна прокуратура України викрила підприємців, які підробили документи для участі в тендерах. Так бізнесмени здобули право на поставку на атомні електростанції засобів захисту виробництва Російської Федерації. Як виявилося, ці засоби не сертифіковані в Україні та не відповідають вимогам якості такої продукції.

Інформацію оприлюднила прес-служба Державної фіскальної служби.

Співробітниками податкової поліції встановлено, що службові особи підприємства підробили в документах для участі в тендерних торгах дані про походження та якість захисних масок для обличчя, протигазів і комплектуючих до них.

Засоби захисту не сертифіковані в Україні
Фото: Державна фіскальна служба
Засоби захисту не сертифіковані в Україні
Засоби захисту не сертифіковані в Україні
Засоби захисту не сертифіковані в Україні
Засоби захисту не сертифіковані в Україні

Після перемоги на торгах замість засобів захисту виробництва Чеської Республіки ділки поставили продукцію, виготовлену в Російській Федерації.

Таким чином злочинці заволоділи бюджетними коштами в розмірі понад 10 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія потужно допомагає сєпарам" - волонтер розповів про поїздку на передову

Як наслідок, на адресу державних підприємств стратегічної енергетичної галузі надійшли "пристрої для захисту органів дихання, очей та обличчя людини від отруйних, радіоактивних речовин і бактерій" сумнівного виробництва та невідповідної якості. Під загрозу було поставлено життя та здоров'я працівників АЕС.

Податковою поліцією спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України проведено низку обшуків за місцем реєстрації держпідприємства, її керівника і розташування складських приміщень підприємства в місті Дніпро, а також у місті Лубни (Полтавська область) за адресою реєстрації псевдо виробничих потужностей цього підприємства.

Під час обшуків вилучено оригінали документів, які використовувалися для участі в тендерних закупівлях. Також конфісковано понад 1200 засобів захисту виробництва Російської Федерації, які призначалися для передачі на АЕС під виглядом продукції виробництва Чеської Республіки.

Генеральною прокуратурою України за матеріалами оперативного управління ГУ ДФС у Київській області відкрите кримінальне провадження, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом підробки технічної документації для участі в тендерних торгах, привласнення державних коштів і переведення безготівкових коштів у готівку посадовими особами підприємства, які організували постачання на Хмельницьку та Запорізьку АЕС засобів захисту російського виробництва.

В Енергодарі Запорізької області затримали 24-річного громадянина РФ. При собі мав бойову гранату Ф-1 і 2 підривника до неї. У місті, де упіймали росіянина, діє Запорізька атомна електростанція.

Зараз ви читаєте новину «Просто бізнес: на українські АЕС постачали заборонений "російський захист"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути