Ексклюзиви
вівторок, 29 червня 2021 16:39

Прокуратура знайшла гроші з ковідного фонду "в кишені" підприємця

Прокуратура знайшла гроші з ковідного фонду "в кишені" підприємця
Прокуратура виявила розтрату в 1,5 млн грн при переплануванні Тячівської ЦРЛ у центр невідкладної допомоги. Фото: tyachiv-rda.gov.ua

Зловживання на велику суму виявили прокурори в Закарпатській області під час перепланування Тячівської ЦРЛ під лікарню невідкладної медичної допомоги.

Про це у вівторок 29 червня повідомили в Офісі генпрокурора України.

"За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору приватного підприємства, яке займалося будівельними роботами в Тячівській районній лікарні, у заволодінні майном на понад 1,5 мільйона гривень шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний уклав договір підряду на виконання капітального ремонту з переплануванням першого поверху акушерсько-гінекологічного корпусу під відділення екстреної медичної допомоги Тячівської районної лікарні. Проєкт реалізовувався державним коштом з фонду боротьби з хворобою Covid-19 на загальну суму 10,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КМДА виявили масштабні порушення з орендою землі - збитки шалені

Згідно з висновками експертизи, директор підприємства вніс неправдиву інформацію щодо обсягів виконаних робіт до офіційних документів, заволодів 538 тис. грн, які одержав за фактично невиконані роботи, та будівельними матеріалами на 1 млн грн.

Слідство в кримінальному провадженні триває. Розслідування проводять співробітники слідчого управління Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Під час виконання робіт у рамках "Великого будівництва" виявили 429 кримінальних правопорушень за 11 місяців 2020 року.

Обласні прокурори контролювали діяльність правоохоронців щодо перевіряння законності використання бюджетних коштів. За цей період розпочали 50 кримінальних проваджень, із яких 40 скеровано до суду

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура знайшла гроші з ковідного фонду "в кишені" підприємця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути