понеділок, 10 квітня 2017 18:10

Працівники інтернату крадуть у вихованців одяг та їжу
10

Вихованці дитячого будинку
Фото: Фейсбук
Вихованці дитячого будинку
Вихованці дитячого будинку
Вихованці дитячого будинку
Вихованці дитячого будинку

На Прикарпатті працівники Залучанського будинку-інтернату обкрадають своїх вихованців. Крадуть одяг. Їдять дитячу їжу.

Про це на сторінці у Facebook написав керівник благодійної організації "Українська благодійницька мережа" Василь Футерко.

"Дітей купають у тій самій воді. Неодноразово наголошували про цю проблему. Купили додатковий бойлер для нагрівання води. Пропонували іншу допомогу. Однак вчора почув, що усе залишилося без змін. Через воду, яку не змінюють, можуть передаватися різноманітні захворювання. Банний день лише один раз на тиждень. Та ще й купання неповноцінне. А виховательки їдять дитячу їжу. Смачненьке перепадає дітям лише тоді, коли у гості приходять волонтери. Коли їх немає, вихованці харчуються погано. Їм не дають ані м'яса, ані фруктів. Подають класичний набір – буряк, картоплю та щось схоже на перемелені кістки із залишками м'яса", – розповів Футерко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисники розповіли про нелюдські умови в психоневрологічному інтернаті

Одяг, який благодійники передають дітям, одразу забирають собі працівники закладу. Нагальною є проблема з лікуванням зубів вихованців. Також немає активної фізичної реабілітації.

"Зуби дітям чистять лише добросовісні працівники або самі діти. Комісія лікарів ще торік дійшла до висновку, що в дітей поганий стан зубів. У багатьох вихованців набутий вивих тазостегнового суглобу, оскільки з ними ніхто не займався. У кімнатах не провітрюють. Прогулянки на вулиці - велика розкіш. У закладі є басейн. Однак до нього не впускають. Хоча з ним проблем ніяких", – додав волонтер.

На працівників дитячого будинку відкрили кримінальні провадження.

"Нині невідомо, чи розглядають цю справу. Відчутних змін не видно. Лише є спроби тихого закриття проблеми, а не вирішення. Наприклад, лікувати зуби тепер можна за дитячі гроші".

2011-го вже був скандал навколо цього дитбудинку. У помешканні сестри-господині правоохоронці знайшли благодійну допомогу, яка призначалася вихованцям інтернату.

У Миколаївському обласному дитячому будинку масово отруїлися вихованці. Вісім дітей з п'яти груп потрапили до лікарні з гострою кишковою інфекцією. У п'ятьох підтвердили діагноз ротовірусної інфекції. Всього в дитбудинку знаходиться 11 дітей. Фахівці проводили комплекс протиепідемічних заходів. А також лабораторні дослідження харчових продуктів. Брали проби питної води.


Зараз ви читаєте новину «Працівники інтернату крадуть у вихованців одяг та їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути