Ексклюзиви
вівторок, 22 серпня 2017 03:51

Потужний землетрус сколихнув Італію: масштабні руйнування і жертви

Потужний землетрус сколихнув Італію: масштабні руйнування і жертви
У цей момент в порту Іск'я, а згодом і на всьому острові зникла електрика. Фото: Twitter

Увечері 21 серпня на італійському острові Іск'я стався землетрус, внаслідок якого кілька населених пунктів зазнали руйнувань. Є поранені та зниклі безвісти.

Про це повідомляє ресурс "РИА Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Фахівці Національного інституту геофізики та вулканології Італії кажуть, що землетрус мав магнітуду 3,6 бала, а його епіцентр розташовувався безпосередньо близько до західного узбережжя острова на глибині приблизно 10 кілометрів.

Свідки cвоєю чергою переконують, що коливання земної поверхні виразно відчувалися в різних населених пунктах острова та викликали паніку серед жителів і численних туристів.

У підсумку багато людей у страху та паніці повибігали на вулиці. У цей момент в порту Іск'я, а згодом і на всьому острові зникла електрика.

За останньою інформацією, руйнування сталися в курортному містечку Казаміччола-Терме. Там є поранені та деякі люди вважаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний землетрус сколихнув турецький курорт Бодрум

Влада містечка Лакко Амено розпорядилася евакуювати пацієнтів місцевої лікарні через великі тріщини, що з'явилися на стінах будівлі. Є свідчення про обвалення дахів та стін в деяких будинках цього населеного пункту.

Телеканал Rai інформує, що землетрус на острові призвів до загибелі принаймні однієї людини. За його даними, загинула літня жінка, тіло якої знайшли під завалами церкви.

Рятувальники не виключають, що під завалами можуть перебувати й інші жертви.

У південно-західній китайській провінції Сичуань стався землетрус, магнітуда якого досягала 7. Число загиблих в результаті лиха склало п'ять чоловік, ще 60 - постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Потужний землетрус сколихнув Італію: масштабні руйнування і жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути