четвер, 01 березня 2018 16:22

Постраждалі в масштабній ДТП у Харкові дають свідчення в суді

Постраждалі в масштабній ДТП у Харкові дають свідчення в суді
Постраждалі в масштабній ДТП у Харкові дають свідчення в суді. Фото - sq.com.ua

Суд у справі про ДТП на вулиці Сумській 18 жовтня відбувається сьогодні, 1 березня, в Харкові. Потерпілі дають свідчення.

Мешканка Кременчука Анна Комар вийшла на зв'язок по відеоконференції із Полтавщини. Вона розповіла, що не пам'ятає, як опинилася на місці аварії. За її словами, тільки в лікарні вона дізналася, що потрапила в ДТП. Повідомила, що грошей від родини Зайцевої на лікування не брала і просила більше не залучати її до процесу.

Киянка Оксана Нестеренко розповіла, що була в Харкові у подруги, ще однієї постраждалої - Жанни Власенко. Збиралася в цей день повертатися в столицю. Перед вокзалом подруги вирішили випити чаю, а коли вийшли з кафе, - потрапили під машину. Коли Нестеренко прийшла до тями, то не могла зрозуміти, що вона робить у Харкові. Їй здавалося, що вона поїхала до Києва. Гроші від Зайцевих прийняла, бо не знала, від кого вони. Жанна Власенко відмовлялася від допомоги, але потім прийняла.

Сестра загиблої Ніни Кобесової говорила телефоном з сестрою, яка вийшла з роботи. Дізналася, що та потрапила в аварію тільки наступного дня. Мати Зайцевої телефонувала, але сім'я попросила більше не турбувати, від допомоги відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трьох відірвалися серця: Дронову та Зайцевій зачитали обвинувальний акт

Потерпілий Юрій Неудачин повідомив, що коли все трапилось, толком нічого не розумів.

"Отямився на тротуарі, мене приводив до тями якийсь перехожий. Чув тільки удар, момент зіткнення не бачив. На світлофор не звернув уваги, але всі люди стояли на тротуарі і чекали зеленого світла для пішоходів", - зазначив Неудачин.

Потерпілий повідомив, що отримав від матері Зайцевої 50 тис. грн.

Людмила Фабріс, яка втратила доньку й онуку Аллу та Анастасію Сокол, повідомила, що внучка зустрічалася з викладачем. Після цього вона чекала зустрічі з матір'ю.
"Ночувати вони додому не повернулися. Я вирішила, що вони залишилися ночувати у подруги. Я бачила інформацію про ДТП, але навіть не подумала. Пізніше я зателефонувала доньці, і там взяв трубку чоловік і сказав, що він слідчий по ДТП. Я все зрозуміла і питаю: "В який вона лікарні?" Мені сказали: "Маяковського, 22", - зазначила Фабріс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: Зайцева побажала залишитися у "клітці"

Жінка розповіла, що до неї на роботу приїжджала мати Зайцевої - Тетяна Іванова. Запропонувати допомогу.

"Я не виходила і не розмовляла, мені було боляче. Від допомоги я відмовилася. Потім прийшов переказ на пошту в розмірі 100 тис. грн, але я їх не отримувала", - додала Фабріс.

Наступне засідання у справі відбудеться 6 березня.

18 жовтня 2017 року в Харкові трапилася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, що їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеня тяжкості. За тиждень у лікарні померла ще одна потерпіла. Обох водіїв, які є учасниками аварії, на час слідства взяли під варту без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалі в масштабній ДТП у Харкові дають свідчення в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути