пʼятниця, 22 березня 2019 18:09

Поліція пішла на таран, щоб затримати банду "сканувальників"
3

У Маріуполі на Донеччині    затримали 2-х мігрантів, які дистанційно відкривали та обкрадали салони автомобілів
Фото: dn.npu.gov.ua
У Маріуполі на Донеччині    затримали 2-х мігрантів, які дистанційно відкривали та обкрадали салони автомобілів
У Маріуполі на Донеччині    затримали 2-х мігрантів, які дистанційно відкривали та обкрадали салони автомобілів

У Маріуполі на Донеччині 21 березня затримали 2-х мігрантів, які дистанційно відкривали та обкрадали салони автомобілів.

Іноземці, які раніше вже були засуджені за аналогічні злочини, володіли певними даними про особливості роботи оперативників, а тому діяли вкрай обережно. Окрім того, вони врахували досвід минулих помилок. Щоб не залишати слідів і витрачати на кожен злочин мінімум часу, вони опанували безконтактний спосіб відкриття салонів та відключення сигналізації, повідомили у відділі комунікації ГУНП в Донецькій області.

Таким чином, вся "операція" займала у злочинців лічені хвилини. Завдання для поліцейських ускладнювалося тим, що вони – мешканці іншої держави, і якщо місцезнаходження одного з них було відоме, інший, як з'ясувалося згодом, жив у хостелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці затримали професійних автокрадіїв

"Залишаючись непоміченими, оперативникам вдалося задокументувати їх злочинну діяльність та зібрати максимум доказової бази. Залишалася лише фінальна стадія – реалізація спецоперації із затримання. Аби виключити можливість збройного опору та убезпечити мирне населення, до заходів було залучено спецпідрозділ КОРД", - повідомляють у відомстві.

Під час спроби блокування автівки підозрювані натиснули на газ. Транспортний засіб почав рух у бік скупчення людей. Аби уникнути жертв, бійці пішли "на таран" і під час зіткнення зупинили машину.

Тривають невідкладні оперативні та слідчі дії. Під час обшуків вже вилучено мобільні телефони та сканувальний пристрій. Відкрито кримінальне провадження. Кількість потерпілих буде встановлено в ході досудового розслідування.

У Київській області викрили банду викрадачів автомобілів. Організатором злочинної групи виявився неодноразово судимий за аналогічні злочини чоловік, який налагодив схему угонів по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Поліція пішла на таран, щоб затримати банду "сканувальників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути