вівторок, 28 листопада 2017 15:31

Прикордонника Колмогорова знову судитимуть

Прикордонника Колмогорова знову судитимуть
Суд знову розглядатиме справу прикордонника Сергія Колмогорова, за якою його звинувачують у вбивстві жительки Маріуполя. Фото - Уніан

Приморський районний суд Маріуполя 8 грудня розпочне нове судове розслідування кримінального провадження проти прикордонника Сергія Колмогорова. Про це йдеться у інформації на сайті суду.

Старшого солдата Колмогорова звинуватили у вбивстві пасажирки автомобіля, обстріляного нарядом прикордонників у Маріуполі 9 вересня 2014 року.

Тоді прикордонники побачили на березі Азовського моря автомобіль, який, подавав фарами сигнали в море. В автомобілі було подружжя з Маріуполя. На вимогу зупинитися водій не підкорився. Командир блокпоста наказав підлеглим стріляти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 років тюрми дали військовому, який побив охоронця собору

Дев'ять прикордонників відкрили вогонь. Водій не постраждав, жінка загинула.

Приморський райсуд Маріуполя у листопаді 2016 року визнав винним у вбивстві жінки тільки Колмогорова і засудив його до 13 років позбавлення волі.

У лютому 2017 року Апеляційний суд Донецької області залишив вирок у силі. 6 листопада Вищий спецсуд з розгляду кримінальних і цивільних справ задовольнив клопотання захисту Колмогорова і відправив його справу на нове судове розслідування до Приморського райсуду Маріуполя. Також Вищий спецсуд звільнив Колмогорова з-під варти.

Сергій Колмогоров був кулеметником патрульної групи 79-го Бердянського прикордонного загону. На службу пішов добровольцем. Його поновили у військовому званні старшого солдата, за рішенням суду. Він планує повернутися на службу.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонника Колмогорова знову судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути