вівторок, 09 серпня 2022 12:23

Подоляк розкрив плани російських окупантів і "фантастичну тактику" ЗСУ

Подоляк розкрив плани російських окупантів і "фантастичну тактику" ЗСУ
Українські військові ведуть креативну війну, вважає радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Фото: Генштаб ЗСУ

Російській Федерації не потрібні переговори. Треба оперативна пауза для того, щоб внести корективи у свою військову стратегію. Про це в інтерв'ю BBC Україна сказав радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

"Росія не була підготовлена до війни, яку вона отримала на території України, тому що вона не знала і не розуміла Україну. Росія вважала, що вона зайде – і за три, п'ять, сім днів всі стоятимуть на колінах. Тому сьогодні Росія хоче модернізувати свою військову стратегію. Накопичити додаткові снаряди, ракети. Зважаючи на те, що санкції все ж працюють, то і мікрочипи, яких у них недостатньо, і їх треба десь шукати. Вони хочуть накопичити гроші, які вони отримують за енергоносії", – наголосив Подоляк.

Він вважає, що все це потребує часу. І саме для цього загарбникам потрібні переговори.

"Але Україні вони навіщо? Ми маємо зафіксувати нову лінію розмежування? Тобто це Мінськ-3. Скажіть, будь ласка, Мінська-2 було недостатньо для того, щоб зрозуміти, що миру, якщо ти віддаєш хоча б клаптик території, бути не може?" – додав він.

За його словами, війна – це динамічний процес, постійна зміна тактичних цілей.

"Безумовно, Росія має достатньо велику кількість ресурсів, щоб спробувати переламати хід війни, який для них, давайте відверто, виходячи з тих цілей, які вони проговорювали з самого початку, складається невдало. Вони теж шукають можливості завдати нам поразки й концентрують ударні угруповання на тих чи інших напрямах. Безумовно, з точки зору військової справи набагато краще говорити не про конкретні спецконтроперації, а в цілому про можливість деблокади", – наголосив радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концерт до Кобзона: повідомили про втрати противника за час війни

Подоляк стверджує, що маємо інші тактики ведення війни, ніж Кремль.

"Це Росія формує великі колони, які відправляє в одному напрямку, незалежно від того, скільки людей загине. Жуковська технологія: покладемо стільки м'яса, вибачте, скільки покладемо, але цю висоту здобудемо. Ми ж так не воюємо. У нас війна зовсім інша, креативна війна, і наші партнери це бачать. Креативна війна – це завдати максимальних збитків тиловому забезпеченню, знекровити армію. Бити по базах палива, боєкомплекту, оперативно-тактичних штабах. Контрнаступи – це постійно, як у Мухамеда Алі, "пурхати, як метелик, і жалити, як бджола". Це ми і робимо. І це просто фантастична тактика наших Збройних сил", – додав він.

Противник намагається не допустити наступ Збройних сил України на Слобожанському напрямку. Пробує виявити, як побудована система оборони наших військ. Також російські терористи зосередилися там на утриманні раніше зайнятих рубежів.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк розкрив плани російських окупантів і "фантастичну тактику" ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути