Ексклюзиви
середа, 05 січня 2022 17:02

Побиття медиків у реанімації Запоріжжя: батьки померлої дитини розповіли свою версію подій

Побиття медиків у реанімації Запоріжжя: батьки померлої дитини розповіли свою версію подій
Батьки та родичі 2-річного Давида у його смерті звинувачують лікарів. Фото: скріншот з відео

2-річний Давид, який помер у реанімації Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні, потрапив до медзакладу 24 грудня з діагнозом обструктивний бронхіт. Хлопчик був активний і вже одужував.

За шість днів стан дитини різко погіршився нібито через крапельниці, розповіла його мати в ефірі телеканалу Z.

"Коли препарат прокапали, о першій - другій годині дня дитина прокинулася з дикими болями. Уже о п'ятій йому стало зле", - сказала жінка в програмі "На часі".

Рідні хлопчика вважають, що неналежне виконання обов'язків медиків призвело до смерті дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік відлупцював медиків, які приїхали його рятувати

За словами тітки померлого, яка того дня також перебувала в лікарні, на лікаря вони чекали приблизно 30 хв. Тоді Давида доправили до реанімації й за кілька годин він помер.

"Ненадання першої допомоги й недбале ставлення. Коли ми просили про допомогу, всі матері чули, як я вибігала. Але нікого з лікарів не було поруч. Я вибігала неодноразово, всі чули, що я кричала, щоб швидко покликали лікаря", - розповіла жінка.

Причину смерті дитини в лікарні поки що не коментують. Триває експертиза.

Увечері 30 грудня на лінію 102 з приймального відділення обласної дитячої лікарні Запоріжжя зателефонувала жінка й повідомила, що її 2-річний син помер. Мати звинуватила в цьому лікарів. Лікарі кажуть, що в дитини були серцево-судинні захворювання і впродовж року хлопчик 10 разів проходив курс лікування.

Тогож дня родичі померлого хлопчика увірвалися до реанімації й побили медпрацівників, чергову лікарку. На лікаря-кардіолога й ліфтерку напали 31 грудня. Робота реанімації через напад була паралізована на 12 год. У відділенні на той момент перебували ще четверо хворих дітей.

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо можливого невиконання медичним працівником професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого. Відреагували в поліції й на заяву медиків і відкрили справу за статтею "Хуліганство" й "Погроза вбивством".

Зараз ви читаєте новину «Побиття медиків у реанімації Запоріжжя: батьки померлої дитини розповіли свою версію подій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути