Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2018 18:15

"Планували пішки дійти до Карпат" - знайшлися школярки-втікачки

"Планували пішки дійти до Карпат" - знайшлися школярки-втікачки
12-річні Варвара Дмитрієва та Діана Крамінська, які втекли з дому, хотіли піти пішки в Карпати. Їх знайшли за 40 км від столиці. Фото — ГУНП у Київській області

Під Києвом знайшли школярок 12-річних Варвару Дмитрієву та Діану Крамінську, які втекли зі столичного ліцею, вимкнули телефони та 3 доби не з'являлися вдома.

Як виявилося, Варвара та Діана планували пішки дійти до Карпат, проте чомусь рухалися в зовсім іншому напрямку. Вони розповіли, що за ці три дні встигли підзаробити на польових роботах та двічі знайти собі ночівлю у людей в будинках, йдеться в ТСН.

Дівчат шукали співробітники столичного гарнізону поліції. Водночас, до пошуків неповнолітніх активно долучилися небайдужі громадяни, які за орієнтуваннями в ЗМІ намагалися знайти "мандрівниць", повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.

Сьогодні схожих за описом дівчат побачили у селищі Баришівка Київської області: вони спіймали попутку та сіли у машину. Місцевий житель, який впізнав дівчаток із сюжету на телебаченні, запам'ятав номерні знаки автомобіля і повідомив про це поліцейським. Автопатрулі баришівської поліції відразу вирушили на місце і перекрили трасу по маршруту слідування вказаної в орієнтуванні автівки. А невдовзі їхні колеги на КП "Березань" зупинили машину із київськими школярками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22-річний чоловік зник серед ночі

"Встановлено, що самостійну подорож в інше місто вони планували заздалегідь з метою привернення до себе уваги з боку дорослих та у пошуках пригод. Мобільними телефонами весь цей час школярки не користувалися. З дівчатками все добре, протиправних дій відносно них не вчиняли. Наразі з ними спілкуються психологи, аби з'ясувати справжні мотиви такого вчинку", - розповіла начальник відділу ювенальної превенції ГУНП у Києві Оксана Поплавська.

У подальшому з дітьми працюватимуть "дитячі" поліцейські. Вони розкажуть їм про небезпечні ситуації, в які можуть потрапити неповнолітні без нагляду батьків.

У Києві увечері у вівторок, 10 квітня, пішла з дому і до цього часу не повернулася 12-річна Людмила Заліщук. Мамі залишила записку.

Зараз ви читаєте новину «"Планували пішки дійти до Карпат" - знайшлися школярки-втікачки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути