Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2019 19:28

Під Києвом у навчальному центрі смертельно травмувався строковик

Під Києвом  у навчальному центрі смертельно травмувався строковик
У Київській області в навчально-тренувальному центрі "Десна" солдат-строковик впав із перил і помер за декілька днів у госпіталі. Фото - Вікіпедія

17 жовтня у Центральному військовому шпиталі в Києві помер Роман Бирук. Він - солдат-строковик, 11 місяців служив у навчально-тренувальному центрі "Десна".

У ніч проти 14 жовтня впав із перил. Лікарі діагностували в нього відкриту черепно-мозкову травму та кому ІІ-ІІІ ступеню, повідомили у прес-службі навчального центру.

"Військовослужбовець Роман Бирук травмувався внаслідок власної необережності. Майже опівночі після відбою старший солдат разом із товаришем по службі порушили розпорядок дня, вирішивши вийти на перекур з казарми на вулицю. Вже спустившись на проліт, товариш Романа побачив, як хлопець сів на перила, намагаючись з'їхати вниз. Але, за словами бійця, солдат Бирук втратив рівновагу, і впав на нижні сходи", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солдат загинув страшною смертю

Як зазначається, за декілька хвилин на місці події були бригади медиків та фельдшерів, які доправили строковика у місцевий шпиталь, а звідти – до Центрального військового клінічного госпіталю у Києві.

У навчальному центрі проводять службове розслідування. Відповідальні командири та чергові, які дозволили порушення розпорядку дня, отримають суворі покарання – до пониження в посаді.

Окрім цього у всіх частинах посилено заходи безпеки.

У Харкові раптово помер 21-річний солдат-строковик, який служив у військовій частині №3017. Він утратив свідомість. Медики намагалися врятувати чоловіка, 40 хвилин тривали реанімаційні заходи, проте його серце так і не почало битися.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом у навчальному центрі смертельно травмувався строковик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути