Ексклюзиви
середа, 22 червня 2022 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти відмовилися від форсування Сіверського Донця - Гайдай

Окупанти відмовилися від форсування Сіверського Донця - Гайдай
Росіяни вирішили не форсувати Сіверський Донець. Фото: Сіверськодонецьк Інфо

Росіяни бояться великих втрат. Саме тому вирішили не форсувати річку Сіверський Донець.

Окупанти вирішили гинути на інших напрямках, адже ще не "відійшли" від великих втрат при форсуванні Сівеського Донця біля Білогорівки, заявив голова Луганської війської адміністрації Сергій Гайдай в вечірньому відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Загарбники продовжують стягувати резерви до Сіверськодонецька та в напрямок Тошківка-Золоте. Хочуть оточити наших військових. Нині там тривають бої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Сіверськодонецьк: Гайдай повідомив останні новини

"Туди окупанти кинули величезну кількість техніки. Наприклад, тільки в одній атаці брали участь 1,5 ворожі батальйонно-тактичні групи важкої техніки. В цифрах це: понад 30 БМП, близько 10 танків. Все це – за підтримки артилерії та авіації", – розповів Гайдай.

Лисичанськ продовжує потерпати від ворожих обстрілів. Лише за декілька днів окупанти нанесли катастрофічних руйнувань місту. Гайдай наголошує, що перебувати там для цивільних вкрай небезпечно.

Російські загарбники протягом восьми діб намагалися форсувати річку Сіверський Донець і тимчасово створили три плацдарми. Поступово українські війська вибили росіян з кожного із них.

Окупанти, можливо, захоплять Сіверськодонецьк найближчим часом. Це станеться за умови концентрації більшої частини сил на цьому напрямку.

На Луганщині важка ситуація. Але українські захисники тримають оборону. Росіяни четвертий місяць не можуть пройти невелику частину Луганщини. Війська Росії трохи просунулися на околицях Сіверськодонецька, проте застопорилися на інших напрямках наступу. На Донеччині наступ провалюється.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відмовилися від форсування Сіверського Донця - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути