Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 18:32

Обвинуваченого у справі Гандзюк посадили під варту

Обвинуваченого у справі Гандзюк посадили під варту
Павловського посадили на 1,5 місяці. Фото: "Громадське"

Печерський райсуд Києва призначив 1,5 місяців арешту помічнику нардепа Ігоря Павловського.

Його підозрюють у створенні та керуванні злочинним угрупуванням та у справі про вбивство Катерини Гандзюк, передає "Громадське".

Прокурори заявили, що Павловський залучав Сергія Торбіна та інших невстановлених людей до злочинів. Він доручив чоловікам на прізвища Пилипенко та Брага та іншим особам спалити авто активістів.

Ігоря Павловського звинувачують в організації масові заворушення, зокрема під стінами Олешківської райради. Не менше 50 осіб за вказівкою Торбіна і Павловського заблокували вхід до будівлі для осіб, які хотіли бути присутніми на засіданні сесії.

Павловський без поважних причин не з'являється до Приморського райсуду Одеси і один раз не з'явився до Верховного суду. Коли Павловського чекали у суді, він активно пересувався Одесою і Херсоном.

Обвинувачення вважає, що Павловський може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового слідства.

Прокурори нагадали про причетність Павловського до справи Гандзюк. Він зідзвонювався з колишніми керівниками поліції і СБУ Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала обвинуваченого у справі Гандзюк

"Прошу застосувати до Павловського Ігоря запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави", - заявив прокурор.

На засідання суду Павловський прийшов на милицях і весь час тримав їх перед собою.

Адвокати наполягали, що саджати під варту його немає потреби, адже Павловський до теперішнього часу співпрацював зі слідством і до того ж дуже хворий, і немає жодних ознак, що він може втекти.

31 липня 2018-го на Катерину Гандзюк напали біля її будинку — зловмисник вилив на неї літр сірчаної кислоти. Катерина отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Перенесла 14 операцій. Катерина померла 4 листопада 2018-го після трьох місяців лікування.

Зараз ви читаєте новину «Обвинуваченого у справі Гандзюк посадили під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути