Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2019 18:10

"Нічого не можемо добитися" - авіакомпанія загубила речі подружжя киян

"Нічого не можемо добитися" - авіакомпанія загубила речі подружжя киян
Подружжя киян Наталія Снопко та Юрій Теклюк вирушили у відпустку до Ісландії з пересадкою в німецькому Берліні. Дорогою загубився їхній багаж. Фото- ТСН

Подружжя киян 27-річна Наталія Снопко та Юрій Теслюк, 28 років, вирушили у відпустку до Ісландії 11 серпня. Летіли зі столиці з пересадкою в німецькому Берліні. Дорогою загубився їхній багаж.

Чоловік і жінка залишилися без речей найпершої необхідності, розповіла кореспондентові Gazeta.ua Ірина Снопко, мати Наталії.

"Вони поїхали у складі туристичної групи. Розробили піший маршрут. Вдень мали йти чи не по 30 кілометрів. Ночувати у спальниках та наметах, Діти рік готувалися до цієї відпустки. Збирали необхідну екіпіровку, частину купили, частину взяли в оренду. Домовлялися, хто що із продуктів бере, аби вистачило. Рейс МАУ затримався у Києві на годину. У Берліні пересідали на Ісландські авіалінії. На якому етапі загубили речі, з'ясувати не можемо", - розповідає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 тисяч валіз загубилися в аеропорту

Подружжя оселилося гостьовому будиночку зі зручностями на поверсі. Ніч коштує €100 (2823 грн. - Gazeta.ua).

"На вулиці вісім градусів тепла і вітер, а у нас нічого немає із теплих речей. Всі залишилися в рюкзаках. А на якому етапі їх загубили, добитися не можемо. МАУ взагалі від нас відхрестилася. Кажуть, потрібно звертатися до перевізника. Мовляв, ісландська сторона за це відповідає. А ті пропонують компенсацію 200 доларів на двох (5 052 грн, - Gazeta.ua). Але щоб доїхати до аеропорту нам потрібно витратити на квитки ще 120 євро (3 387 грн, - Gazeta.ua). Обіцяють, якщо багаж не знайдуть, то компенсують нам базові речі. Що означає "базові речі" - теж не можемо добитися", - додає Наталія.

За втрату чи пошкодження багажу повністю відповідає перевізник. Хоча може бути й вина працівників аеропорту, каже адвокат Лаврентій Царук, 39 років.

Радить, як діяти в подібній ситуації:

1. Якщо ви не побачили свого багажу – ні в якому разі не треба їхати із аеропорту, а потім з'ясовувати. Втрату багажу треба зафіксувати. У кожному аеропорту є відділ lost and found , де працівники допоможуть скласти відповідну заяву. Ця служба проведе розслідуванні і з'ясує долю багажу. Паралельно такі ж претензії потрібно адресувати авіаперевізнику, заповнивши відповідну заяву на сайті компанії.
2. Паралельно із квитком на переліт, видається квиток на багаж у вигляді штрих-коду. Обидва потрібно зберігати поки не переконаєтеся, що всі ваші речі цілі і є в наявності.
3. Якщо через втрачений багаж у людей виникають додаткові витрати, їх теж потрібно фіксувати. Зберігати чеки та квитанції, аби потім вимагати повного відшкодування.

Весілля телеведучої Регіни Тодоренко та співака Влада Топалова ледь не опинилось під загрозою зриву. Під час перельоту в аеропорту загубили багаж Топалова. У валізах знаходились всі речі чоловіка, в тому числі й весільний костюм.

Зараз ви читаєте новину «"Нічого не можемо добитися" - авіакомпанія загубила речі подружжя киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути