Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 16:09

"Треба було дати шанс" - заступилися за жінку, 7-річний син якої ледь не загинув на болотах

"Треба було дати шанс" - заступилися за жінку,  7-річний син якої ледь не загинув на болотах
У 29-річної Наталії Читкайло з села Холонів на Волині відібрали синів 7 та 12 років. Жінка випиває, а діти ростуть в неналежних умовах, за висновками комісії. Це відкрилося після зникнення молодшого хлопчика. Та в селі жінку захищають. Наполягають, що їй потрібно було дати шанс. Фото: suspilne.media

7-річного Матвія Полянського із села Холонів Горохівської громади на Волині, який 15 год. блукав болотами, виписали з лікарні. Але матері не повернули. Разом із братом 12-річним Андрієм віддали під опіку в іншу родину. Матір хлопців, 29-річну Наталію Читкайло, у селі захищають. Кажуть, випивала. Але на роботу ходила і про дітей дбала, як уміла. Наполягають, що жінці треба було дати шанс.

Дітей начебто забрали в родину родичі покійного батька хлопців. Однак де точно перебувають – невідомо. Матері нові опікуни дітей не телефонували. Про це Gazeta.ua розповів староста села Олександр Мартинов.

"Емоції зашкалюють від несправедливості. Я просив на комісії дослухатися й дати шанс Наталці. Вона любить синів, а ті - її, аж трусяться. І вона не алкоголічка. Відколи це сталося з Матвійком, ні вона, ні її мати горілки геть не нюхають. Де тепер діти – ми не знаємо. Ніхто навіть не сказав. Зробимо все, аби допомогти Наталці їх повернути. Бо таке враження, що хтось просто хотів пропіаритися на цій історії з дітьми", - розповів Олександр Акакійович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про родину 7-річного хлопчика, який 15 год. блукав болотами

Наталія сама виховує синів. Чоловік помер. На обліку родина не перебувала. Але староста села з вчителями постійно навідували їх.

"Чоловік Наталчин вмер років 5 чи 6 тому від горілки. Вона з синами та зі своїми батьками жила. Наймаються на роботу, щоб мати копійку. У хаті завжди був шмат сала і хліба з цукром. Діти ходять до школи, уроки не прогулюють, приладдям забезпечені краще, ніж заможніші родини. Бідно загалом у хаті. Але це не привід дітей вилучати. Це село. Так через одного живуть. Всіх не забереш. Дітей ніхто не бив. З дому не вигонив. Малий о 9-й вечора ще був на майданчику, це видно на камері відеоспостреження. Так, не додивилася, можливо. Якщо я в чомусь винен – готовий відповісти. Але синів не треба було забирати від матері й травмувати їх", - додав Мартинов.

Чи стала мати хлопців на шлях виправлення і чи зможе повернути згодом синів – поки що говорити рано, вважають у секторі ювенальної превенції обласної поліції.

7-річний Матвій Полянський із села Холонів Горохівського району на Волині понад 15 год. блукав болотами. Хлопчик зник 7 квітня. Вдень грався з сусідськими дітьми на майданчику, але додому не повернувся. Востаннє люди бачили його близько 17:00. Мати помітила зникнення о 21-й. До поліції звернулася вранці 8 квітня. Шукала своїми силами, пояснила.

Зараз ви читаєте новину «"Треба було дати шанс" - заступилися за жінку, 7-річний син якої ледь не загинув на болотах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути