Ексклюзиви
пʼятниця, 03 листопада 2017 06:43

На одному київському перехресті за місяць нарахували 73 тис. порушень ПДР

На одному київському перехресті за місяць нарахували 73 тис. порушень ПДР
Інформація із вуличних камер відеоспостереження зберігається 30 днів

У зв'язку із останніми трагічними подіями поліція Києва і столичної області перейшла на посилений режим несення служби. Керівник столичної поліції Андрій Крищенко розповів, як зміниться столиця.

Про це передає агентство "112.ua".

Так, Крищенко розповідає, що на вулицях встановлені близько 5 тис. камер відеоспостереження, із яких 500-600 – високотехнологічних. Вони можуть фіксувати обличчя людей, номери авто в нічний час. Камер спостереження після посилення режиму роботи поліції побільшає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контррозвідка могла запобігти вбивству Окуєвої - експерт

Інформація з камер зберігається 30 днів. Планують, що камери, які встановлюватимуть організації, в яких є кошти, виведуть у загальну мережу. Правоохоронці зможуть користуватися цією інформацією.

Одна тестова камера на перехресті за місяць показала 73 тис. фактів порушень ПДР. Це лише щодо проїзду на заборонений сигнал світлофора і розворот у недозволеному місці.

Щодо посилення режиму роботи поліції Крищенко розказав: "Київська поліція практично постійно працює у посиленому режимі. Контртерористичні заходи стосуються всіх правоохоронних органів держави. Звісно, поліція, зокрема Києва, достатньо активно братиме в цьому участь. Наше завдання - саме в превентивному руслі (наприклад, перевірки автомобілів). Наші пости в суботу виявили автомобіль: за кермом колишній атовець, років 50, в машині – дружина, дочка. Перевозили 4 тисячі набоїв, два гранатомети. Він служив у 2014-2015 роках і натаскав собі. Потім ще вдома у нього вилучили 500 набоїв. Подібні факти ми виявляємо щодня. Поліція перевіряє в аеропортах, на залізничних вокзалах, підсилюємо наряди, проводимо відпрацювання. І камери насамперед ми встановлюємо в місцях скупчення людей: залізничні вокзали, станція метро Вокзальна, пересадочні станції, автостанції, де люди приїжджають з областей і масово йдуть у метро".

Посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим в Україні наказав секретар РНБО Олександр Турчинов, враховуючи активізацію російських спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «На одному київському перехресті за місяць нарахували 73 тис. порушень ПДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути