середа, 21 березня 2018 15:12

"Миші, як коні, випадають з гречки" - дітей у садку годували зіпсованими продуктами

"Миші, як коні, випадають з гречки" - дітей у садку годували  зіпсованими продуктами
У селі Яблунька Івано-Франківської області батьки виявили, що їхніх дітей у дитсадку "Едельвейс" годують протермінованими продуктами та з фекаліями мишей. Фото - ТСН

У селі Яблунька Івано-Франківської області батьки виявили, що їхніх дітей у дитсадку "Едельвейс" годують протермінованими продуктами.

Діти почали скаржитися на болі в животі і діарею, але батьки не одразу пов'язали ці скарги з харчуванням у дитсадку. А згодом одна з працівниць дитсадка розповіла про антисанітарію на кухні закладу. Потім до голови батьківського комітету надійшов анонімний дзвінок від працівниці з садочка. Сказала, що вони бояться за наших дітей. Розказали, що в рисі були мишачі фекалії. Тоді батьки влаштували власну інспекцію у дитсадку.

"Ми віддаємо своїх діток у садочок. Думаємо, що вони перебувають у гарних умовах і харчуються свіжими продуктами. А їх там труять. Ви навіть не уявляєте, в яких умовах зберігають продукти. Миші, як коні, випадають з гречки", - написала авторка відео Іванна Лешко.

У крупах і борошні повно мишачого фекалію, крупи протерміновані. Чай, який дають дітям, протермінований. Він 2015 року, термін вживання 24 місяці, а від дати виготовлення вже пройшло два роки. Простроченим на кілька місяців виявилися кісиль і макаронні вироби. Причому на деяких пакунках з крупами взагалі не вдалося знайти маркування з датою виготовлення, йшлося в ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині масово захворіли школярі

На знятому відео видно, що продукти зберігають у недобудованій частині дитсадка на 2-му поверсі.

Медсестра дитсадка, яка відповідає за раціон дітей, взагалі відмовилася щось пояснювати батькам. А завідувачки закладу немає на місці. За словами батьків, вона взяла відпустку, щоб поїхати на заробітки до Польщі. Батьки звернулися до районного та обласного управлінь освіти. Богородчанська районна адміністрація створила комісію для вивчення якості харчування дітей у всьому районі. Голова Богородчанської РДА Франку Єжак взяв на себе контроль за роботою комісії.

В дитсадку міста Гола Пристань Херсонщини отруїлася 21 дитина та 5 дорослих. Багатьох нудило та підвищилась температура.

Зараз ви читаєте новину «"Миші, як коні, випадають з гречки" - дітей у садку годували зіпсованими продуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути