Ексклюзиви
неділя, 18 лютого 2007 17:58

Мусульмани звинуватили Ізраїль у приховуванні ісламської святині на Храмовій горі

На місці частково зруйнованого пандуса, який веде від Магрибських воріт на вершину Храмової гори, де в даний час знаходиться ісламська святиня, виявили мусульманську молитовну кімнату. Аархеологічні і будівельні роботи викликали нещодавні протести мусульман, які стверджували, що ці роботи загрожують мечеті Аль-Акса.

Мусульманські лідери заявили, що "оголошення, зроблене через три роки після знахідки, лише підтверджує їхні побоювання, що Управління старовиною навмисно приховує той факт, що це місце і раніше було священним для мусульман".

Ізраїль стверджує, що ремонт пандуса необхідний, щоб виправити збиток, нанесений йому снігопадом 2004 року. При цьому підкреслюється, що роботи, які ведуться недалеко від мечеті, жодним чином не стосуються мусульманських святинь.

Ісламські лідери, розпалюючи фанатизм місцевих арабів, звинувачують Ізраїль у змові з метою знищення ісламських об"єктів. Нібито під прикриттям будівельних робіт Ізраїль має намір встановити відеокамери, які стежитимуть за тим, що відбувається на території мусульманського релігійного комплексу, повідомляє MIGnews.com.

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани звинуватили Ізраїль у приховуванні ісламської святині на Храмовій горі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути