понеділок, 07 квітня 2014 12:37

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Міноборони підтвердило: українського офіцера вбив російський сержант

Міноборони підтвердило: українського офіцера вбив російський сержант
Українського офіцера вбив російський сержант. Фото: podrobnosti.ua

Міністерство оборони підтвердило інформацію про вбивство українського офіцера російським сержантом у кримському селищі Новофедорівці Сакського району.

Така заява опублікована на сайті відомства.

"6 квітня, о 23:40 за київським часом, у смт. Новофедорівці в офіцерському гуртожитку двома пострілами впритул з автомата АК-74 військовослужбовець окремого батальйону морської піхоти ЧФ РФ молодший сержант Зайцев Є.С. застрелив майора Карачевського Станіслава Володимировича (1981 р. н.)", - йдеться в повідомленні.

Карачевський проходив службу в одній із військових частин ВМС ЗС України та готувався до виїзду на материк. Убивство сталося на п'ятому поверсі гуртожитку № 3, що на вулиці Марченка, буд. 2-а.

Одна куля влучила українському офіцерові в груди, друга - біля ока. Сліди крові ведуть від третього поверху - в Міноборони припускають, що тіло загиблого тягли.

Товариша загиблого, офіцера оперативного відділення штабу військової частини ЗС України капітана Єрмоленка Артема Володимировича, "по-звірячому побито та заарештовано солдатами РФ, станом на зараз Єрмоленка передано до слідчого відділу ЧФ РФ".

Є свідки, які підтверджують, що приблизно тоді, коли сталося вбивство, в коридорах гуртожитку лунали вибухи й постріли. На місце події виїжджали оперативна група Сакського МВ міліції, військова прокуратура та слідчий комітет РФ.

За словами свідків, між військовими виникла сварка на ґрунті особистої неприязні. Росіяни були озброєні, український офіцер - ні. Він намагався втекти і сховатися в гуртожитку, однак його наздогнали.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони підтвердило: українського офіцера вбив російський сержант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути