середа, 21 липня 2021 21:27

Лікував від порчі святим маслом: батько замореного голодом підлітка розповів, чому не годував його

Лікував від порчі святим маслом: батько замореного голодом підлітка розповів, чому не годував його
В Одесі рятують 16-річного хлопця, який має зневоднення і критично низьку вагу. До такого стану його довів батько. Фото: od.npu.gov.ua

В Одеській дитячій обласній лікарні медики рятують 16-річного Андрія від анорексії. Він у вкрай виснаженому стані й має великий дефіцит ваги. При зрості 180 см важить близько 30 кг. Лікарі стабілізували його стан і почали сьогодні годувати через зонд. Але прогнози робити зарано, за словами завідуючого реанімацією Андрія Босенка.

Мати хлопця в психіатричній лікарні, бо намагалася вкоротити собі віку. То ж у лікарні чергує його батько - Андрій Гасалов. Розповів, що син народився з проблемами по здоров'ю. А в півторарічному віці отримав прививку й перестав розмовляти. Лікарі допомогти не могли. То ж довелося звертатися до "бабки". Та сказала, що на дитину навели порчу на смерть. Пізніше родина звернулася до православного старця Іона. Він благословив лікуватися святим маслом. Також сказав відмовитися від м'ясних і молочних продуктів. Тож вся сім'я зробила це 10 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До лікарні звернулися надто пізно: шокуючі подробиці смерті школярки від анорексії

"Сину йшла порча на смерть. Але порча на смерть це якась абстракція. Ніхто не розуміє, що це. Не кожен в це повірить. Але деякі обряди ми в "бабок" проводили і намагалися зцілитися. Коли лікарі відмовляються і не допомагають, починаєш в щось вірити. А в 2010 році, коли ми прийшли до отця Іони, він показав, що таке очистка. Що не потрібно ходити ні до яких бабок і дідусів, бо це великий гріх перед богом. Треба лікуватися в православній церкві, сповідати гріхи, причащатися. І нечисті духи до вас просто не підійдуть. Лікував сина святим маслом, який отець Іона благословив. Помазання сину робив. По руці водив і йому ставало краще. Хоча при цьому син покривався гематомами. Ніяких ліків він не приймав. Їв пив потроху і вказував місця, де потрібно зробити помазання. Сам я нічого не робив", - розповів чоловік.

Додав, що різко знизилася вага в хлопця за останній місяць. Тому зрозумів, що потрібно звернутися в лікарню. "Швидку" викликав одразу, як син перестав пити воду.

16-річного хлопця 19 липня привезли в лікарню зі зневодненням і дефіцитом ваги. Стан підлітка важкий. За справу взялися поліцейські. Відомо, що родина хлопця повна. На обліку служби у справах дітей не перебувала, у поле зору поліції раніше не потрапляла. Проте тепер соцслужба звертатиметься до суду, аби дитину відібрати. Поліцейські справу розслідують як злісне невиконання обов'язків із догляду за дитиною.

Зараз ви читаєте новину «Лікував від порчі святим маслом: батько замореного голодом підлітка розповів, чому не годував його». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути