Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2021 14:11

Ламали банківські рахунки: у Польщі спіймали українських хакерів

Ламали банківські рахунки: у Польщі спіймали українських хакерів
Хакери є членами організованої злочинної групи, що спеціалізується на зломі банківських рахунків і розкраданні зібраних там коштів Фото: pixabay.com

У Польщі в місті Катовіце затримали 19 хакерів родом з Білорусі та України, яким, за версією слідства, вдалося обдурити декілька сотень людей.

Вони є членами організованої злочинної групи, що спеціалізується на зломі банківських рахунків і розкраданні зібраних там коштів, заявила прес-секретарка поліції Катовіце Олександра Новара, передає Gazeta Wyborcza.

За версією слідства, затримані починаючи з грудня 2020 року і закінчуючи квітнем 2021-го, відправляли SMS-повідомлення - усього 280 тис. - з таким текстом: "Ваша посилка затримана через недоплату в розмірі 0,5 злотого. Вибачте за завдані незручності. Будь ласка, оплатіть її". До повідомлення прикріплювалося посилання, що веде на фейкову сторінку "банку" для оплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери запустили фотожаби з компроматом і намагалися вкрасти гроші

Як тільки користувач переходив по посиланню, шахраї отримували контроль над банківським рахунком і переказували гроші собі.

Збиток оцінили в 1,5 млн злотих, або близько $394 тис.

У Тернополі чоловік створив один з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн. Для цього він розробив шкідливе програмне забезпечення, спрямоване на вебресурси понад сотні банків і їхніх клієнтів. Воно дозволяло контролювати облікові записи користувачів, які зареєструвалися на ресурсах і вводили платіжні дані. Надалі їх отримували хакерські угруповання і використовували в злочинних цілях.

Зараз ви читаєте новину «Ламали банківські рахунки: у Польщі спіймали українських хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути