Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2019 09:38

Комунальники зняли синьо-жовті прапори з могил загиблих бійців

Комунальники зняли синьо-жовті прапори з могил загиблих бійців
У серпні активісти власним коштом встановили на могилах 8 прапорів батальйону "Донбас" та 21 прапор України. Фото: Галина Пугачева

У Дніпрі комунальники зняли державні прапори, встановлені на Краснопільському цвинтарі біля могил загиблих бійців.

До Дня Незалежності ініціативна група без узгодження з міською владою та адміністрацією цвинтаря встановила на кладовищі кілька десятків металевих флагштоків із прапорами, про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У нас є робоча група, ми розробили стратегію впорядкування цвинтаря. Домовились протягом півроку встановити однотипні пам'ятники на могилах бійців, імена яких були встановлені. Наступний момент – замінити хрести на могилах невстановлених бійців. Ми домовились: встановити єдиний великий флагшток біля пам'ятної стели з Державним прапором України, щоб на державні свята його підіймати, а під час жалобних заходів – приспускати. За цими всіма могилами стежить КП "Ритуальні послуги", адміністрація Краснопільського цвинтаря, яка відповідає за порядок. І приходити й щось там самочинно робити біля чужих могил не можна. Принаймні треба було спитати", – каже директорка Департаменту соціальної політики мерії Дніпра Юлія Дмитрова.

За її словами, прапори та флагштоки зняли акуратно й наразі вони зберігаються в адміністрації цвинтаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вбивства українців російському десантнику присвоїли "Героя Росії"

Представниця ініціативної групи Аліна Смірнова говорить, що у серпні активісти власним коштом встановили на могилах 8 прапорів батальйону "Донбас" і 21 прапор України. За її словами, зняття прапорів викликало обурення серед ініціаторів проекту та родин загиблих.

"Ми наполягатимемо на тому, щоб принаймні прапори батальйону "Донбас" повернули на місце. На цьому цвинтарі загалом поховано 11 бійців "Донбасу", родичі на цьому наполягають. Думаю, всі розуміють, що означає прапор батальйону для бійців. Якщо вони не повернуть прапори на місце, ми їх встановимо самі", – обіцяє Смирнова.

У Тернополі на міському кладовищі на вулиці Микулинецькій вандали спаплюжили могили бійців АТО.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники зняли синьо-жовті прапори з могил загиблих бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути