вівторок, 27 лютого 2007 14:18

Колишній спікер парламенту Туркменії на 5 років сів у в"язницю за вбивство

Колишнього главу меджлісу (парламенту) Туркменії Овезгельді Атаєва, якого звільнили з посади відразу після смерті Сапармурата Ніязова, засудили на 5 років ув"язнення.

Вирок Атаєву ухвалив Верховний суд Туркменії, засідання якого проходило в закритому режимі. Раніше колишнього спікера парламенту звинуватили в "доведенні до самогубства" своєї невістки по мотивах "племінної ворожнечі".

Закритий суд виніс вирок і трьом лікарям, причетним до даної історії. Їм інкримінувалося "недонесення про злочин". Тюремні терміни, отримані медиками, не вказуються.

Атаєв став спікером парламенту 12 листопада 2002 року. Після смерті президента Туркменії Сапармурата Ніязова, відповідно до конституції країни, Атаєв мав стати тимчасово виконуючим обов"язки президента республіки. Але на спільному засіданні Державної ради безпеки і уряду країни ухвалили рішення утриматися від призначення Атаєва на цю посаду, оскільки Генеральна прокуратура порушила проти нього кримінальну справу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Колишній спікер парламенту Туркменії на 5 років сів у в"язницю за вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути