пʼятниця, 18 серпня 2017 16:12

Кліщі атакують: 13 дітей заразилися хворобою Лайма

Кліщі атакують: 13 дітей заразилися хворобою Лайма

У Львівській області у 13 дітей діагностували хворобу Лайма через укуси кліщів.

Про це з посиланням на завідувачку лабораторії відділу особливо небезпечних інфекцій ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Оксану Семенишин пише Zaxid.net.

"Недугу діагностували у трьох маленьких пацієнтів віком від 1-го до 4-х років. Загалом від початку року в області діагностували хворобу Лайма у 117 людей", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина українських кліщів заражена хворобою Лайма

За даними центру, найбільше людей підхопили хворобу Лайма після укусів кліщів у Яворівському (8 осіб), Пустомитівському (7) і Золочівському (5) районах. Найменше небезпечні комахи заражають жителів гірських районів Львівщини.

Водночас медики запевняють, що насправді людей із хворобою Лайма щонайменше у півтора раза більше, адже багато хто лікується приватно, тож дані можуть не потрапляти до офіційної статистики.

"На Львівщині сезон активності кліщів триває з ранньої весни і до листопада, але впродовж року є два найбільші піки їхньої активності - у квітні-травні та серпні-вересні. Зараз саме триває сезон літньо-осінньої активності, тож люди, які ідуть відпочивати на природу, по гриби, ягоди, мусять бути дуже обережними. Після повернення додому оглядати себе і близьких. У разі виявлення кліщів, звернутися до лікаря", - наголосив заступник директора центру Олег Когут.

Сезон нападу кліщів розпочався 2 березня поточного року. Вже зафіксовані понад 50 нападів на людину. Також встановлені напади на тварин. Зареєстрували майже 30% випадків, коли кліщі заражені бореліозом. Після їхнього укусу в людини може розвинутися хвороба Лайма.

Зараз ви читаєте новину «Кліщі атакують: 13 дітей заразилися хворобою Лайма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути