Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2018 17:08

Кладовище гривень: НБУ прокоментував знайдені в Дніпрі мішки з грошима

Кладовище гривень: НБУ прокоментував знайдені в Дніпрі мішки з грошима
Незвичайна знахідка викликала неабиякий інтерес у жителів Дніпра Нацбанк з'ясовує, як мішки з грошима виявилися в лісопосадці. Фото - Інформатор

В лісопосадці на Криворізькому шосе в Дніпрі знайшли десятки мішків з подрібненими українськими купюрами і бирками Національного банку України. Незвичайна знахідка викликала неабиякий інтерес у жителів Дніпра.

Зараз Нацбанк з'ясовує, як мішки з грошима виявилися в лісопосадці. Про це Інформатору стало відомо з повідомлення прес-служби банку. Про це повідомляє "Інформатор".

У повідомленні зазначили, що НБУ використовує подрібнення тільки до зношених банкнот, вилучених з обігу. Знищення купюр проводиться в автоматичному режимі в регіональних підрозділах банку і центральному сховищі в Києві.

"Банкноти ріжуться на дрібні частини, подрібнена маса збирається в мішки або подається в спеціальний прес, який робить з неї брикети", - пояснили в прес-службі.
Як стверджують у банку, після подрібнення масу утилізують на спеціальних сміттєвих полігонах. Цим займаються компанії, з якими НБУ уклав відповідні договори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінці погрожують за чужий банківський борг

"Виходячи з ситуації, що склалася, Нацбанк України зробив запит в компанію, яка займається утилізацією, для з'ясування обставин. У разі виявлення порушень умов договору, Національний банк вживе адекватних заходів ", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі НБУ також розповіли, що зараз за даним фактом ведуться слідчі дії. Тільки після їх закінчення банк зможе більш розгорнуто прокоментувати ситуацію.

Під Дніпром у лісопосадці на Криворізькому шосе знайшли десятки мішків, наповнених гривнями. В мішках було заховано грошей на сотні мільйонів гривень, і до них приклеєні картонні талони з підписом, що цінний вантаж є власністю Національного банку України.

Зараз ви читаєте новину «Кладовище гривень: НБУ прокоментував знайдені в Дніпрі мішки з грошима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути