Ексклюзиви
понеділок, 13 вересня 2021 15:32

Керівники кібердепартменту СБУ викрали й катували підприємця за сім біткоїнів

Керівники кібердепартменту СБУ викрали й катували підприємця за сім біткоїнів
Чоловіка вивезли до лісу, де понад годину били тупими твердими предметами. Фото: ssu.gov.ua

Керівники кібердепартменту Служби безпеки України викрали підприємця, вивезли в ліс і катували, вимагаючи заплатити сім біткоїнів.

Правоохоронцям оголосили підозри за фактом крадіжки криптовалюти, грабежу з насильством, викрадення людини й перевищення службових повноважень. Зараз їх відсторонили від посад, повідомляє Police Control Ukraine з посиланням на ухвалу Печерського райсуду Києва від 28 серпня 2021-го.

"1 жовтня 2020 року в центрі Києва на вул. Михайлівській працівники СБУ заштовхали чоловіка в салон автомобіля Volkswagen Т5. У нього відібрали ключі від квартири та IPhone, від якого погрозами дізналися паролі. У квартирі підприємця правоохоронці забрали два ноутбуки та планшет", - ідеться в повідомленні.

Чоловіка привезли в ліс поблизу Паркової дороги та впродовж 1,5 год. били тупими твердими предметами. У нього вимагали $200 тис. Підприємець відмовив, тому його відвезли до Шевченківського управління поліції в Києві, де утримували без фіксації факту арешту чи затримання. Коли в бізнесмена попросили $80 тис., він погодився та зателефонував дружині. Жінка з електронного гаманця перерахувала на вказані працівниками СБУ реквізити сім біткоїнів.

Після цього старший оперуповноважений із Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Волков склав рапорт про затримання чоловіка в Києві як особи, яка перебуває в розшуку й потребує екстрадиції в РФ. Згодом чоловіка передали до Шевченківського управління поліції.

У лютому 2021 року ДБР провело обшуки за місцями проживання заступника начальника управління і начальника відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ в Сумській області, а також старшого оперуповноваженого відділу управління. Зараз їм обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили рекетирів, серед яких є правоохоронці й члени Нацкорпусу

На Черкащині спіймали чинного й колишнього працівників Головного управління Нацполіції області, які заробляли на прослуховуванні телефонних розмов громадян. Отримував інформацію чинний працівник, а передавав замовникам - колишній оперативник.

Зараз ви читаєте новину «Керівники кібердепартменту СБУ викрали й катували підприємця за сім біткоїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути