Ексклюзиви
середа, 15 травня 2019 18:11

Катування та побої замість лікування: прикрили "реабілітаційний центр"
3

У Харкові поліцейські прикрили «реабілітаційний центр», де замість лікування катували пацієнтів
Фото: hk.npu.gov.ua
У Харкові поліцейські прикрили «реабілітаційний центр», де замість лікування катували пацієнтів
У Харкові поліцейські прикрили «реабілітаційний центр», де замість лікування катували пацієнтів

У Харкові поліцейські прикрили "реабілітаційний центр", де замість лікування катували пацієнтів.

У закладі примусово утримувалось 15 наркозалежних громадян. Хворих силоміць змушували вживати невідомі лікарські препарати із застосуванням до них фізичного впливу, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Організували бізнес мешканці Харкова, які обманом заманювали до "центру" наркозалежних громадян. Вартість лікування визначалась організаторами залежно від платоспроможності родичів і становила від 8000 до 15000 гривень на місяць. Насправді на утримання хворих витрачались мінімальні суми. Зловмисники обіцяли хворим або їх родичам повноцінне лікування та всебічну психологічну допомогу. За результатами перевірки встановлено, що "центр" не мав штату лікарів та жодних дозвільних документів в сфері охорони здоров'я", - розповіли в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "реабілітаційному центрі" незаконно утримували і катували понад 200 наркозалежних

Після отримання коштів за лікування, організатори розміщували пацієнтів в орендованому приватному будинку на території Харківського району, вікна якого були обладнані металевими решітками. Хворих примусово утримували до закінчення терміну проходження курсу реабілітації. Вони не мали можливості вільно виходити із приміщення, користуватись мобільними телефонами. За найменші провини пацієнтів по кілька діб утримували в закритому приміщенні зв'язаними.

В ході проведення обшуку закладу було виявлено та вилучено 15 блістерів лікарських засобів, кайданки, пістолет "Форт", набої до нього, банківські картки, мобільні телефони, блокноти з бухгалтерськими записами та лікарські препарати.

Слідчі дії тривають.

Правоохоронці провели обшуки у 2 приватних будинках на території Івано-Франківська та Тисменицького району, де насильно утримували людей. Будинки начебто були реабілітаційними центрами, де перебували алко- та наркозалежні особи.

Зараз ви читаєте новину «Катування та побої замість лікування: прикрили "реабілітаційний центр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути