Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2021 05:28

Катерині Гандзюк мало б виповнитися 36: активісти готують "сюрприз" під стінами МВС

Сьогодні, 17 червня, радниці міського голови Херсона й активістці Катерині Гандзюк мало б виповнитися 36 років.

Три роки тому, за півтора місяця після 33-го дня народження, її облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку. Опіки стали смертельними.

Активісти анонсували акцію до дня народження Катерини. О 19:30 вони зберуться під стінами міністерства внутрішніх справ, щоб нагадати імена вбивць, розповіли у спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Автор: facebook.com/Віктор Гандзюк
  17 червня Катерині Гандзюк мало б виповнитися 36 років
17 червня Катерині Гандзюк мало б виповнитися 36 років

"Традиційно цього дня ми нагадуємо імена тих, хто замовив вбивство Каті, хто їх покривав, саботував розслідування, а також про те, що жоден із них не омине відповідальності. У день народження Каті запрошуємо всіх вийти під стіни МВС і передати вітання Арсенові Авакову, Антонові Геращенку, Артемові Шевченку, Артурові Мерікову, Сергієві Курділову й іншим, поки що непокараним правоохоронцям. Цю акцію ми проведемо так, як це сподобалося б Каті - з запалом, музикою та фаєрами", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Гандзюк мали "прибрати" двох свідків: відомі прізвища

Тим часом 15 червня Дніпровський райсуд Києва залишив під вартою обвинуваченого у вбивстві активістки - голову Херсонської облради Владислава Мангера. Адвокати просили суд змінити їх підзахисному запобіжний захід з тримання під вартою на заставу, аргументуючи тим, що матеріали справи вже досліджені судом, Мангер не може впливати на свідків.

"У задоволенні клопотань відмовити", - йдеться в ухвалі суду.

Раніше повідомлялося про те, що в засіданні планував взяти участь народний депутат Ілля Кива і взяти Мангера на поруки. Однак депутат в залі суду не з'явився.

Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою. Жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла. 6 червня 2019 року виконавців злочину засудили. Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Мангер та Ігор Павловський - колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука. Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення у справі щодо ймовірних замовника та організатора злочину Мангера та Левіна. 16 жовтня торік Приморський райсуд Одеси виніс йому вирок. Павловського визнали винним у приховуванні злочину. Присудили два роки позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком один рік.

Зараз ви читаєте новину «Катерині Гандзюк мало б виповнитися 36: активісти готують "сюрприз" під стінами МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути