Ексклюзиви
вівторок, 06 жовтня 2020 14:52

Катастрофа Ан-26: загиблих востаннє привезли на рідне летовище
3

Повз місце  падіння Ан-26 проїхав скорботний кортеж. Загиблих офіцерів та курсантів провезли до летовища, звідки їх доправлять до рідних міст
Фото: tsn.ua
Повз місце  падіння Ан-26 проїхав скорботний кортеж. Загиблих офіцерів та курсантів провезли до летовища, звідки їх доправлять до рідних міст
Повз місце  падіння Ан-26 проїхав скорботний кортеж. Загиблих офіцерів та курсантів провезли до летовища, звідки їх доправлять до рідних міст

Під Чугуєвом на Харківщині, на місце падіння Ан-26, з самого ранку люди несли квіти. Пізніше повз місце трагедії проїхав скорботний кортеж. Загиблих офіцерів та курсантів привезли на летовище, звідки їх доправлять до рідних міст, де вони вже знайдуть останній спочинок.

У небі, майже над місцем катастрофи, пролітали літаки, які поверталися з площі Свободи, і сідали якраз на військовому летовищі, куди Ан-26 не судилося приземлитися 25 вересня.

На місце трагедії прийшли родичі загиблого льотчика - 42-річного Євгена Іванова.

"Скільки літав! Скільки привозив всіх поранених, убитих з усіх точок, де в нас війна йде, а загинув у місті своєму. Не віриться просто", - каже дядько загиблого, передає ТСН.

На місці, де впав літак, люди залишають море квітів, лампадок і паперових літачків. Тут портрети загиблих і пам'ятник із написом "Вічного вам польоту". Люди кажуть, не знали загиблих, але відчувають цю трагедію як особисту. Тож ідуть сюди, аби вшанувати пам'ять та помолитися. Вони не стримують сліз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто не стримував сліз: загиблим у катастрофі Ан-26 востаннє помахали крилами літаки

"Я не уявляю, як батьки, близькі, друзі, родичі! Важко, звичайно, такий нещасний випадок", - каже один із тих, хто прийшов вшанувати пам'ять загиблих.

"Хлопці молоді! Можна сказати, діти мої всі теж. Шкода! Ми просто проїздом, нікого близьких, рідних немає. Поспівчувати ближнім, віддати їм останнє. Нехай буде пухом їм земля", - каже інший чоловік.

Місце трагедії з неба має вигляд величезного літака, що розгорнув на землі крила. Тут засипали територію піском та облаштували місце скорботи.

Трагедія сталася увечері 25 вересня, неподалік міста Чугуєва Харківської області. На борту літака було 27 осіб - 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ЗСУ ім. Кожедуба та 7 офіцерів. Із них вижив лише один - курсант В'ячеслав Золочевський.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: загиблих востаннє привезли на рідне летовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути