Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2021 10:05

Йшов на урок і впав: що відомо про раптову смерть 12-річного школяра

Йшов на урок і впав: що відомо про раптову смерть 12-річного школяра
Хлопець разом з іншими дітьми піднімався сходами на другий поверх - аж раптом упав. Чи йому стало зле, чи послизнувся – товариші підлітка не зрозуміли Фото: pl.npu.gov.ua

На Полтавщині у школі під час перерви раптово помер 12-річний учень.

Хлопець разом з іншими дітьми піднімався сходами на 2-й поверх, аж раптом упав. Чи йому стало зле, чи послизнувся - товариші підлітка не зрозуміли, пише tsn.ua. Жодної хронічної хвороби школяр не мав.

"Може, він там біг і впав, усе може бути", - сказав батько хлопця Олександр Івасенко.

Сусіди бачили підлітка напередодні вранці, коли він ішов до школи. Був у настрої та посміхався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школі від інсульту померла 2-класниця

"Він привітався. Йшов в школу з хлопчиками, як завжди. А що сталося, ніхто не знає. Така трагедія", - розповіла сусідка Антоніна Рожко.

Відомо, що трагедія сталася на великій перерві у Лучанській ЗОШ. Коли пролунав дзвінок на 4-й урок, учні поквапилися до класу. 12-річний Станіслав біг останнім. Ніхто не бачив, як все сталося. Відомо лише, що діти саме піднімалися сходами на 2-й поверх, коли хлопець несподівано впав.

"Ті, що йшли спереду, почули звук від якогось падіння. Коли вони обернулися, побачили, що Станіслав лежить на сходовому майданчику", - сказала директорка Лучанської ЗОШ Ольга П'ятницька.

Директорка школи запевняє: жодних ушкоджень чи крові на учневі не було. Але хлопець був непритомний. Йому одразу почали робити штучне дихання і викликали "швидку", бо пульсу практично не було.

"Майже не було.. Поодинокі ще поштовхи були. Дихання не було вже", - розповіла шкільна медсестра Лідія Полтавцева.

За життя дитини боролися щонайменше 40 хв. Однак допомогти не змогли.

"Почали з класним керівником робити штучне дихання і непрямий масаж серця. Приїхав сімейний лікар, він продовжив, уколи колов. А потім "швидка" з дефібрилятором, але нічого", - розповіла Лідія Полтавцева.

Що хлопець був цілком здоровим, упевнені і батьки, і в школі. Перевтомитися теж не міг.

"Це була звичайна дитина, він любив футбол, займався футболом. У той день не було уроків із фізичними навантаженнями, не було навіть фізкультури", - повідомила директорка Лучанської ЗОШ Ольга П'ятницька.

Про наявність хронічної чи якоїсь важкої хвороби в учня не знають і в сільраді.

"Щоб який діагноз важкий - такого ми не чули. Бо мама працює в нього в лікарні, там приділяють дитині багато уваги", - розповіла староста Лучанського сільського округу Лохвицької міської ради Світлана Калач.

Розслідувати раптову загибель дитини узялися в поліції.

"Опитано очевидців: учнів, педагогічний колектив. А також вивчається медична документація хлопчика. На даний момент слідчі дії тривають. Ми очікуємо на результати судово-медичної експертизи", - повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Чому у хлопця раптово зупинилося серце - відповіді немає ні у поліції, ні у батьків. У трагедії нікого не звинувачують.

Трагедія сталася в Лучанській школі Лохвицької об'єднаної територіальної громади 30 березня. Тіло хлопчика одразу відправили на судово-медичну експертизу, яка має визначити причину смерті.

Зараз ви читаєте новину «Йшов на урок і впав: що відомо про раптову смерть 12-річного школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути