Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2007 13:41

Інтерпол більше не шукатиме Бакая і Сацюка

Національне центральне бюро Інтерполу в Україні зняло з міжнародного розшуку колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка, оскільки справу відносно нього закрито.

Про це сьогодні повідомив т.в.о. керівника НЦБ Інтерполу в Україні Ростислав Вергелес.

"По Сацюку була справа закрита кримінальна у лютому", - сказав він.

Вергелес зазначив, що відповідна вимога "про припинення його (Сацюка) розшуку надійшла до нас і ми його зняли з міжнародного розшуку". Водночас він не уточнив, хто саме закрив справу – прокуратура чи суд, однак зазначив, що її було закрито за відсутністю складу злочину.

Також Інтерпол більше не ловитиме Ігоря Бакая, екс-керівника Держуправління справами при Президенті України Леоніду Кучмі. За словами Вергелеса, минулого року "судові органи України фактично скасували рішення про його затримання з доставкою до суду, хоча справа кримінальна розслідується".

"Інформація про скасування санкції на арешт вчасно надійшла до МВС, ще восени (2006 року), але з огляду на ті чи інші питання, заходів щодо зняття його з розшуку Інтерполу і відміни "червоної картки" (вона виставляється Інтерполом на розшук злочинців і їх затримання ) не було протягом тривалого часу", - розповів Вергелес.

При цьому він зауважив, що вже "з"ясував це питання, провів консультації з органами розшуку і прокуратури, і була наведена законність в цьому питанні", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол більше не шукатиме Бакая і Сацюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути