пʼятниця, 11 квітня 2014 05:46

Хлопець заради відпочинку на курорті пограбував церкву
4

Позбавлення волі на строк від трьох до шести років загрожує 19-річному жителю села Тудорів Гусятинського району Тернопільщини. Хлопець пограбував церкву у своєму селі. Виніс звідти всі гроші, за які у храмі мав бути проведений ремонт. За кілька хвилин тудорівчанину вдалося збагатитися на чималу суму -- понад 16 тисяч гривень, 1790 доларів та майже 900 євро.

Про це повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області.

"Пограбування у церквах відбуваються практично щороку перед Великоднем. Уже думали, тепер не буде. Але сталося. Минулоріч працівник, що робив ремонт у храмі на околиці Тернополя, украв усі пожертви. Тепер цей хлопець, найстарший у багатодітній родині, спокусився на гроші з церкви", - розповів керівник прес-центру Сергій Крета.

Повідомлення про злочин надійшло до працівників місцевого райвідділу від настоятеля храму. Міліціонери встановили, що до церкви невідомий проник через балконні двері на другому поверсі. Нічний візитер спорожнив металевий ящик з грошима, у якому зберігалися кошти на ремонт церкви.

За словами начальника Гусятинського райвідділу міліції Олега Демчана, затримати зловмисника правоохоронцям вдалося не одразу. Бо, "скоївши крадіжку, молодик подався у невідомому напрямку. Додому повернувся лише через місяць".

За вкрадені кошти хлопець майже місяць розкошував в Івано-Франківській області. Як згодом зізнався підозрюваний міліціонерам, крадіжку з церкви скоїв, "щоб роздобути  гроші на поїздку до Прикарпаття.  Мовляв, давно мріяв відпочити там".

Юнак навіть купив собі автомобіль, щоб швидше добратися до тамтешнього курорту. Обрав старенькі "Жигулі". Та, не маючи водійського посвідчення та навиків керування транспортним засобом, проїхав усього декілька десятків кілометрів. А далі з'їхав на узбіччя, де машина "заглохла". Знову завести автівку горе-крадій не зміг. Свою подорож продовжив автостопом.

Коли прогуляв усі украдені гроші, хлопець вирішив повернутися з Франківщини додому. Тут його уже чекали міліціонери.
 
"Щодо підозрюваного відкрито кримінальне провадження. Йому інкримінують частину 3 статті 185 Кримінального кодексу України -- крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Триває досудове розслідування", - зазначили в міліції.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець заради відпочинку на курорті пограбував церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути