четвер, 03 березня 2011 13:10

Харків продовжує тероризувати скажений кіт

Харків продовжує тероризувати скажений кіт

У Харкові почастішали випадки захворювання тварин на сказ, в одному з районів міста оголосили карантин, повідомив заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов.

У середу, 2 березня, на засіданні державної епізоотичної комісії при міськраді Кривцов зазначив, що на вулиці Міжнародній у Фрунзенському районі зафіксували четвертий з початку року випадок сказу - у кішки.

"Для аналізу проблеми, посилення контролю за роботою санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служб міста створена робоча група, яку очолила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Не пізніше ніж 15 березня члени цієї робочої групи мають подати свої висновки та практичні рекомендації щодо стабілізації епізоотичної ситуації на території міста", - заявив заступник мера.

Рішенням комісії на території Фрунзенського району, обмеженою вулицею Квітковою, проспектами Московським, 50-річчя СРСР та річкою Немишля, оголошено карантин.

У цій зоні на період карантину заборонено проведення виставок домашніх кішок, вигул (без повідця) кішок, собак, вивезення тварин за межі зони. Людям, що контактували з померлою від сказу кішкою, зроблять щеплення.

Нагадаємо, в лютому у Чернігівській області у місті Мена через виявлення вогнища сказу госпіталізували 22 школярів. Рішення про госпіталізацію школярів було прийнято в зв'язку з тим, що на початку січня в сусідньому з Меною селі Величківка від сказу померла 46-річна жінка.

Зараз ви читаєте новину «Харків продовжує тероризувати скажений кіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути