вівторок, 24 листопада 2015 20:35

Генштаб РФ прокоментував ситуацію зі збитим Су-24 і гвинтокрилом

Генштаб РФ прокоментував ситуацію зі збитим Су-24 і гвинтокрилом

Операція з пошуку та порятунку екіпажу підбитого російського бомбардувальника триває, а в ході рятувальної операції був підбитий російський вертоліт і загинув один морський піхотинець-контрактник.

Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенанта Сергія Рудський.

"Сьогодні о 10.24 мск. при виконанні бойового вильоту над територією Сирійської Арабської Республіки винищувачем турецьких ВПС F-16 був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24м російських ВКС. Імовірно удар був нанесений ракетою ближнього радіусу дії з тепловою головкою самонаведення ", - повідомив він.

"Попадання ракети в літак Су-24м відбулося над територією Сирії. Місце падіння літака знаходиться на сирійській території у чотирьох кілометрах від кордону. Екіпаж літака катапультувався. За попередніми даними один пілот загинув в повітрі від вогню із землі. За точним даними об'єктивного контролю наш літак кордон з Туреччиною не перетинав ", - зазначив Рудський.

Він повідомив, що з метою евакуації російських льотчиків з місця приземлення була проведена пошуково-рятувальна операція із залученням двох гелікоптерів Мі-8. Проте один з них був підбитий, внаслідок чого загинув один морський піхотинець-контрактник загинув.

"Проведеними діями особовий склад пошуково-рятувальної групи і екіпаж гвинтокрила були евакуйовані і в даний час знаходяться на авіаційній базі "Хмеймім". З території, підконтрольній бандформуванням, мінометним вогнем гвинтокрил був знищений. Операція з пошуку та порятунку екіпажу підбитого російського бомбардувальника триває", - повідомляє Генштаб РФ.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб РФ прокоментував ситуацію зі збитим Су-24 і гвинтокрилом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути