Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2007 09:33

Екс-заступник глави СБУ: Версію про отруєння Ющенка діоксином придумали його соратники

Екс-заступник глави СБУ Володимир Сацюк не вірить у діоксинове отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це він заявив в інтерв"ю газеті "Сегодня".

"За моєю інформацією, коли з Ющенком щось сталось (а сталось поза сумнівами, це ж видно), ще в Австрії його близьке оточення стало гарячково шукати по Інтернету, під що можна підігнати такі симптоми. І знайшли діоксинову версію, яку потім і озвучили. Про це мені особисто говорили близькі до родини президента люди, що при цьому були присутні", - сказав Сацюк.

На зауваження про те, що була інформація, що кров Ющенка досліджувалася закордоном і там знайшли діоксин, він відповів:

"Хто сказав, що це кров Ющенка? У мене є один документ, відповідь лабораторії, що досліджувала кров на діоксин. Вони вказують, що досліджували кров, яка прийшла поштою DHL у пробірці з клініки "Рудольфвінерхаус". Далі пишуть: мовляв, ми не відповідаємо на запитання, чия це кров, але говоримо - у цій крові є сліди діоксину", - заявив Сацюк.

"Відповісти ж на питання, кому належить кров, що перевіряється, ми зможемо тільки тоді, коли самі проведемо забір крові відповідно до визначеної процедури. Звідси можуть бути дві версії: або це була кров не Ющенка, або кров його, але з впорснутим вже в пробірку діоксином", - підкреслив він.

За словами Сацюка, "розповіді про те, нібито в Україні немає своїх лабораторій, де можна перевірити кров на діоксин, теж не відповідають дійсності". "Усе в нас є, той же Інститут токсикології, інші... Інша справа, що Ющенко вперто не хоче здавати аналізи", - відзначив він.

"Коли Ющенко потрапив в Австрію, у нього взяли кров і її досліджували в Інституті токсикології Австрії – на усе, що тільки можливо. І нічого не знайшли (є відповідні документи). І лише пізніше з"явилася діоксинова версія, після відправлення тієї пробірки з невідомо чиєю кров"ю на дослідження", - додав він.

Сацюк відзначив, що, "відстоюючи свої честь і достоїнство", ще в грудні звернувся в Шевченківський суд Києва з позовом проти президента через інформацію про те, що Ющенка отруїли на дачі Сацюка люди з оточення колишнього заступника голови СБУ.

"У справі про отруєння, вважаю, взагалі немає об"єктивного розслідування, у першу чергу тому, що в хід розслідування постійно втручається секретаріат президента і тим самим тисне. Про слідсвто згадують від випадку до випадку, починають метатися і думати, кого б призначити "крайнім", - відзначив також Сацюк.

Сацюк вважає, що "команді президента і йому самому потрібно якнайшвидше закрити цю тему, знайти нібито винного".

"Якщо покопатися в Інтернеті, то можна знайти масу наукових підтверджень тому, що діоксин, потрапивши в організм, може бути виведений з нього в період з 7 до 14 років. Однак пройшло лише 2 роки з моменту отруєння (якщо воно було) і нам кажуть: от якийсь дерматолог винайшов новий метод і вже 80 % диоксину з організму Ющенка пішло", - сказав він.

"Для чого це говориться?.. Щоб зовсім скоро сказати: усе, диоксину в організмі не залишилося. І аналізи можна вже не здавати, кінців немає. А версія отруєння, наприклад, на моїй дачі діоксином, залишиться, і довести, що діоксину не було взагалі, стане неможливим", - підкреслив Сацюк, повідомляє Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Екс-заступник глави СБУ: Версію про отруєння Ющенка діоксином придумали його соратники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути