Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 08:41

Екс-соратники Тимошенко розповіли, навіщо їй дострокові вибори

За допомогою конституційного референдуму БЮТ планує встановити контроль над ринком землі.

Про це йдеться у заяві президії політради Партії вільних демократів, розповсюдженій прес-службою партії.

"За намірами БЮТ провести конституційний референдум 30 вересня стоїть бажання маніпулювати законами та Конституцією", - заявляє президія політради Партії вільних демократів.

"Лідери БЮТ активно пропагують ідею проведення всеукраїнського конституційного референдуму одночасно з достроковими виборами до Верховної Ради. Однак за цими заявами стоять наміри забезпечити неконтрольований доступ бютівських кланів до земельних та фінансових ресурсів", - стверджують вони.

Вільні демократи нагадують, що під час голосування у Верховній Раді щодо зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення фракція БЮТ, нехтуючи інтересами селян, наполягала на продовженні мораторію до 2008 року.

"Розраховуючи завдяки достроковим виборам знову зайняти прем`єрське крісло, Юлія Тимошенко планує створити так званий регульований ринок землі – під контролем депутатів Богдана Губського та Сергія Осики, - говориться у заяві. – Нині ці олігархи контрольюють тіновий ринок землі, а завтра можуть стати контролерами і офіційного ринку".

Партія вільних демократів в черговий раз звертає увагу на те, що БЮТ, прикриваючись офіційними заявами про "цивілізований ринок", продовжує тіньові земельні махінації: зокрема, на Черкащині та Київщині останнім часом виникали гучні земельні скандали.

Вільні демократи попереджають виборців, що за маніпулятивними технологіями БЮТ стоять плани великого капіталу використати Конституцію і закони на власну користь.

Зараз ви читаєте новину «Екс-соратники Тимошенко розповіли, навіщо їй дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути