Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 09:11

Двоє моряків загинули під час вибуху на британському підводному човні

Учора на британському атомному підводному човні "Тайрлесс", який перебуває в плаванні в Арктиці, загинули двоє моряків. Один з них загинув під час вибуху в передньому відсіку субмарини, другий задихнувся. Ще одного моряка було поранено.

Трагедія трапилася приблизно в 320 кілометрах на північ від Аляски. У момент НП субмарина знаходилася під льодами Арктики.

За даними "Таймс", вибух стався в маленькому відділенні, в якому знаходилося устаткування для очищення повітря, приблизно в 40 метрах від ядерного реактора.

У момент аварії на борту підводного човна знаходилися 110 членів екіпажа. Після того, як субмарина піднялася на поверхню, моряки змогли відкрити ілюмінатори, з яких повалив дим.

Раніше в міністерстві оборони Великобританії повідомили, що НП, яка спричинила загибель двох членів екіпажа підводного човна, не пов"язана з ядерним реактором і ядерною зброєю.

Як повідомляє британський телеканал "Скай Ньюз", підводному човну Tireless вже виповнилося 23 роки, він не раз ремонтувався. У 2000 році на трубах, які охолоджують ядерний реактор, виявили тріщини. Ремонт продовжувався три роки і був завершений лише в 2006-му.


За матеріалами: РИА Новости, Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Двоє моряків загинули під час вибуху на британському підводному човні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути