Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2016 12:23

До суду направлені справи трьох "беркутівців", підозрюваних у вчиненні теракту на Інститутській

До суду направлені справи трьох "беркутівців", підозрюваних у вчиненні теракту на Інститутській
Фото: dt.ua

Двом бійцям та заступнику командира полку "Беркут" оголосили про підозру у вчиненні терористичного акту на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає Gazeta.ua.

"Зокрема, учора до суду направлено обвинувальний акт за підозрою трьох працівників колишнього "Беркуту" - це два бійці колишнього полку "Беркут" міста Київ та заступник командира полку... Цим особам інкримінується вчинення 48 вбивств протестувальників та спричинення 80 вогнепальних поранень...

При цьому, як встановлено слідством, здійснення розстрілів відбувалося без будь-якого дотримання вимог нормативних актів Міністерства внутрішніх справ і законів України, які передбачають застосування вогнепальної зброї. Виключно це робилося для того, щоб залякати людей застосуванням вогнепальної зброї, настанням смертей, вогнепальними пораненнями. Тому слідством інкриміновано цим особам вчинення саме терористичного акту в цей день", - розповів Горбатюк.

Він наголосив, що застосування вогнепальної зброї для залякування суспільства є ознакою саме теракту.

Раніше Горбатюк анонсував оголошення про підозру п'ятьом "беркутівцям", які причетні до розстрілу учасників Майдану у лютому 2014 року.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року силовики розстріляли мирних майданівців на вулиці Інститутській. За добу того дня були вбиті 49 активістів.

Зараз ви читаєте новину «До суду направлені справи трьох "беркутівців", підозрюваних у вчиненні теракту на Інститутській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути