середа, 30 березня 2011 17:31

Даішник, який погрожував водію "ує**ти" битою, каже, що його перед тим послали

Даішник, який погрожував водію "ує**ти" битою, каже, що його перед тим послали

Герой скандального відеоролику - харківський даїшник, який погрожував водію "ує**ти" бейсбольною битою - виклав в Інтернеті лист зі своїми виправданнями.

Вже колишній даїшник Владислав Сучов (після скандалу він був звільнений з органів) стверджує: "ситуація далеко не така однозначна, як представляють її багато хто з тих, хто бачив цей ролик". За його словами, це була провокація, водій погрожував йому "іди на х..., зараз вбивати будемо". А після інциденту йому почали приходити десятки листів з погрозами, зокрема, "обіцяють розрізати на шматки мою дитину, зґвалтувати мою дружину".

"Я усвідомлюю, що ДАІ не користується любов'ю більшості людей. І це зрозуміло - система в існуючому вигляді далеко не ідеальна, в ній багато що треба змінювати. Міліція і, в тому числі, ДАІ - це лише віддзеркалення суспільства, в якому вона працює. І в цьому суспільстві багато вад - подивіться кримінальні новини: ось наше щоденне оточення, в якому всі ми, співробітники міліції, змушені працювати", - пише Сучов.

Він зауважив, що кожна людина має право висловити свою точку зору, особливо, коли мова йде про таку неоднозначну ситуацію, як склалася з ним. І визнав, що був не правий у тій частині, яка була оприлюднена в Інтернеті і в ЗМІ.

"Проте перш ніж робити якісь висновки про мене, я прошу все-таки вислухати, що саме сталося 21 березня, в день, коли був знятий цей ролик", - наголосив Сучов.

Далі наводимо текст його листа повністю:

"Автомобіль, в якому перебував автор ролика, здійснював цілеспрямоване стеження за автомобілем співробітників ДАІ. Більше того, щоб перевірити, чи слідує цей автомобіль саме за патрульним екіпажем, співробітники ДАІ зробили кілька великих кіл і переконалися: йде цілеспрямоване стеження. До моменту, показаному в ролику, я, вже здавши зміну і табельну зброю, повертався додому.

У мене була інформація, що автомобіль з такими прикметами переслідує патрульну машину. Оскільки зараз почастішали випадки нападів на співробітників міліції і ДАІ в тому числі, я, побачивши автомобіль, який спостерігає за роботою екіпажу, вирішив перевірити, що відбувається. У цьому є моя головна помилка - замість того, щоб викликати "Беркут", я спробував розібратися сам. Всі знають, скільки зараз випадків нападів на міліціонерів, скільки загиблих. На мене самого не так давно було скоєно напад, коли я ніс чергування. І я не хотів, щоб прізвище мого колеги опинилося в списку потерпілих або, не дай Боже, загиблих. У нього теж є сім'я і діти.

І, підходячи до невпізнаної машини, я очікував, що звідти на мене може бути направлений пістолет, може в будь-який момент пролунати постріл. Коли скло опустилося, людина, яка сиділа за кермом, прошепотіла (тепер я розумію, що говорив він пошепки, щоб не писала камера): "йди на х..., зараз ми тебе вбивати будемо".

Далі я говорив так, як було показано в ролику, думаючи, що говорю з потенційними злочинцями. Так, це було не коректно, і я це визнаю. Але в першу чергу я думав про те, як усунути потенційну небезпеку, яка загрожувала моєму колезі. І головне, я очікував, що в будь-який момент може пролунати постріл. Зрозуміло, що в такій ситуації ввічливо говорити неможливо. Якби водій машини сказав, що представляє громадську організацію, або просто хоче зняти на камеру роботу співробітників ДАІ, я б спокійно розвернувся і пішов. Але водій стверджував, що вони навіть не думають стежити за співробітниками ДАІ. Саме ця явна брехня мене насторожила. Оскільки, повторюся, я точно знав, що саме цей автомобіль вже тривалий час стежить за патрульною машиною.

Я поніс покарання за свою нестриманість, і з цим покаранням я згоден. Але всі мої особисті дані були опубліковані. Щодня я отримую сотні погроз: обіцяють розрізати на шматки мою дитину, зґвалтувати мою дружину. Я хочу запитати в автора ролика: він цього хотів? Якщо помре моя дитина, йому буде легше? Якщо уб'ють особисто мене - співробітники ДАІ в Україні почнуть краще працювати? Невже в нашій країні ллється мало крові?

У мене є всі особисті дані автора сюжету. Але я їх не викладаю в Інтернет, тому що поважаю його право на безпечне життя. Я готовий зустрітися з ним в ефірі будь-якого телеканалу, нехай він покаже своє обличчя, якщо вважає, що бореться за справедливу справу. Чому ховається? Так, я винен і я це визнаю, але цивілізована країна тим і відрізняється від дикої, що вирішувати всі питання потрібно цивілізованим шляхом, а не викладаючи особисті дані співробітника МВС в Інтернет в той час, коли в країні йде розгул злочинності. І ще я вважаю, що кожна людина повинна знати свої права і відстоювати свою точку зору цивілізованим способом.

Я вів себе не кращим чином, але, повторюю, я думав, що говорю з злочинцями, які загрожують моєму колезі. Тепер зрозуміло, що це була спланована провокація. Але метод провокацій не підходить цивілізованій країні, такій, якою прагне стати Україна".

Зараз ви читаєте новину «Даішник, який погрожував водію "ує**ти" битою, каже, що його перед тим послали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути