Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 16:18

Чиновника, який тягав собаку за автомобілем, не каратимуть

Чиновника, який тягав собаку за автомобілем, не каратимуть
Директор Хмельницького обласного архіву Володимир Байдич тягнув собаку за машиною 1,5 км. Хотів покарати, бо покусав його матір. Фото: facebook.com/groups/rescuelife

Стосовно колишнього директора Державного архіву Хмельницької області Володимира Байдича закрили кримінальне провадження.

Його підозрювали в жорстокому поводженні з тваринами. Однак складу злочину не знайшли. До уваги взяли висновок судово-медичної експертизи. Про це повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергій Комонюк, передає Суспільне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося відео, як живодер катував собаку на Хмельниччині

"Судово-медична експертиза, яку проводили в Харкові, дала висновок, що виявлені в собаки на кличку Барсик тілесні ушкодження належать до середнього ступеня важкості з тривалим розладом здоров'я. Проте від нанесених травм у собаки ознак ускладнення здоров'я не виявлено, а ознаки каліцтва відсутні", — говорить Сергій Комонюк.

Утім, начальнику Красилівського відділу поліції направлено матеріали для притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності за жорстоке поводження з твариною.

Постраждалий Барсик мешкає в кінологічному центрі ГУ Нацполіції Хмельницької області. У нього окремий вольєр, він доглянутий і чекає на нових господарів. Але поки що охочих забрати до себе собаку не знайшлося.

Володимира Байдича, який волік прив'язаного до машини собаку, заскочили поблизу села Кузьмин Красилівського району Хмельницької області у листопаді 2019-го. Тварина була закривавлена. Мала обдерті лапи, живіт. Байдич на той час був директором Хмельницького обласного архіву. Раніше був віце-мером міста, директором школи. Пояснив: вирішив покарати пса, бо покусав його матір.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника, який тягав собаку за автомобілем, не каратимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути