Ексклюзиви
пʼятниця, 09 березня 2007 11:02

Чеський суд виправдав грузин-учасників антиросійського мітингу

Празький суд виправдав двох громадян Грузії, які раніше були засуджені за акцію протесту проти переслідування їхніх співвітчизників у Росії, що проходила біля російського посольства в Празі.

У грудні 2006 року молодих людей визнали винними в розпалюванні національної ненависті і засудили до чотирьох місяців ув"язнення, проте вони подали апеляцію на це рішення, яку суд задовольнив 8 березня.

Акція протесту, за яку були засуджені жителі Чехії Дмитро Добрундашвілі і Зураб Ліліашвілі, проходила 10 жовтня. Її учасники, як повідомляє радіо "Свобода", скандували гасла "Руки геть від Грузії!" і тримали транспаранти, на одному з яких було зображено російського солдата зі свастикою на рукаві.

За словами організаторів мітингу, вони виступали не проти російського народу, а проти дискримінації грузин на території РФ.

Нагадаємо, що на початку жовтня 2006 року російські силові відомства різко активізували пошук і депортацію нелегальних мігрантів з Грузії, а також перевірки комерційних структур, що належать вихідцям з цієї республіки. Приводом для цієї кампанії стало затримання у Грузії кулькох російських військових, яких влада республіки звинуватила у шпигунстві, пише Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Чеський суд виправдав грузин-учасників антиросійського мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути