Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2007 16:15

Церемонія зустрічі миротворців у Сомалі пройшла під мінометний обстріл

Програму урочистої церемонії зустрічі миротворців Уганди в аеропорту столиці Сомалі Могадішо довелося трохи скоротити через мінометний обстріл.

Бойовиків-ісламістів, які почали обстріл, від аеропорту відкинули війська ефіопської армії, яка в конфлікті Сомалі виступає на стороні уряду.

Запеклі перестрілки практично одночасно почалися в районі президентського палацу і біля міністерства оборони Сомалі.

За словами очевидців, як мінімум дві людини убиті, проте відомо, що втрати в конфлікті між повстанцями-ісламістами і урядом Сомалі точному підрахунку не піддаються.

400 угандійців, яких зустріли мінометним і кулеметним вогнем, є передовим загоном миротворчого контингенту країн африканського союзу. Очікується, що в Сомалі найближчим часом прибудуть ще сім тисяч військових з інших африканських країн.

Громадянська війна в Сомалі із змінним успіхом і різною інтенсивністю йде вже десятки років. За цей час країна фактично перестала існувати як єдине ціле, розпавшись на конгломерат феодальних "князівств", які не підкоряються центральному уряду, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Церемонія зустрічі миротворців у Сомалі пройшла під мінометний обстріл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути