вівторок, 23 лютого 2021 15:35

Це політична розправа - активіст про вирок Стерненку

Це політична розправа - активіст про вирок Стерненку
Колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко отримав 7 років в'язниці. Він начебто в змові з координатором "ПС" Русланом Демчуком викрав депутата райради заради 300 грн Фото: facebook.com/sternenko

Вирок екслідеру одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку - це політична розправа над неугодними збоку Венедіктової та Портнова.

Таку думку висловив кореспонденту Gazeta.ua громадський активіст Роман Сініцин.

"Шита білими нитками справа, без жодних доказів про нібито викрадення якоїсь людини - це нонсенс і абсурд. Але вони вирішили використати її, щоб ув'язнити Сергія", - говорить Сініцин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Офісом президента пройде акція на підтримку Стерненка

Активіст впевнений, що апеляційне оскарження справи можливе.

"Ця справа має абсолютно політичний підтекст. Такі справи ми бачимо на прикладі того ж самого Антоненка, який понад рік перебуває в СІЗО без жодних доказів", - вважає громадський активіст.

"Варто очікувати акцій протестів по всій Україні. Бачив, що тільки сьогодні анонсували протести у 10 містах. Думаю, що на вихідних також будуть акції", - каже Роман Сініцин.

На думку громадського активіста, в Україні абсолютно не працює судова система і правоохоронні органи.

"Процвітає телефонне право, - говорить Сініцин. - У нас немає і правоохоронної системи, як такої. Це ми бачимо у справах з політичним підтекстом. Йдеться не тільки про суди, а й про нашу прокуратуру, реформовану поліцію. Усе керується з одного місця. Його адреса - Банкова".

Лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, а також координатора "Правого сектору" в Комінтернівському районі Одещини Руслана Демчука засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією частини майна. Вони начебто за змовою викрали у квітні 2015-го тодішнього депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Серед обґрунтувань свого рішення суддя Віктор Попревич назвав те, що Стерненко "негативно ставиться" до партії, до якої належав викрадений – йдеться про партію "Довіряй ділам" мера Одеси Геннадія Труханова.

Зараз ви читаєте новину «Це політична розправа - активіст про вирок Стерненку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути