четвер, 15 лютого 2018 11:23

Хворій українці, яку в Польщі викинув роботодавець, зібрали гроші

Хворій українці, яку в Польщі викинув роботодавець, зібрали гроші
Наталія Козанчин приїхала до Польщі, аби доглядати за сестрою Оксаною. У неї стався інсульт, а роботодавець, в якого працювала нелегально, викинув її на вулицю. Фото — poznan.wyborcza.pl.

У польському місті Познані роботодавець кинув напризволяще паралізовану українку 43-річну Оксану Козанчин, яка працювала на нього. У жінки стався інсульт.

Замість того, щоб надати паралізованій жінці необхідну допомогу та доставити в лікарню, роботодавець, у якого вона працювала нелегально, відвіз її в інше місто і покинув на автобусній зупинці, та сказав, що жінка п'яна, пише poznan.wyborcza.pl.

Почесний консул України у Познані Вітольд Хоровський попросив допомоги для жінки і за 3 дні небайдужі поляки зібрали для українки понад 50 тисяч злотих (понад 400 тис. грн — ГПУ). Про це дипломат відзвітував на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові подробиці про загибель українки в Італії

Хоровський повідомив, що недобросовісний працедавець зобов'язався оплатити лікування та реабілітацію українки Оксани Козанчин.

Громадянка України Олена Романенко втратила руку на робочому місці, коли перебувала на заробітках в Польщі. Пральна машина, на якій вона працювала, часто ламалася. До того ж роботодавець не проводив інструктаж з техніки безпеки і не пояснив правила роботи з машиною. Українка помітила, що на одному із простирадел пральній машині утворився вузол. Романенко почала діставати білизну і її руку затягнуло в машину. Швидка допомога та рятівники приїхали через 10-15 хвилин, але до того моменту жінка вже втратила частину руки. Щоб звільнити жінку, необхідно було терміново розрізати машину, але її роботодавець не дозволяв цього робити. Через довге очікування майстрів, які розібрали машину, жінці довелося ампутувати руку вище ліктя. Романенко перенесла кілька операцій і до цього часу потребує медичної допомоги. За її словами, роботодавець не надає ніякої допомоги в лікуванні.

Зараз ви читаєте новину «Хворій українці, яку в Польщі викинув роботодавець, зібрали гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути