Ексклюзиви
субота, 31 січня 2015 12:28

Бойовики залишили жителів ЛНР без води

Бойовики залишили жителів ЛНР без води
Глава Луганской областной госадминистрации Геннадий Москаль news.pn

У результаті обстрілу бойовиків вся територія так званої ЛНР, включаючи Луганськ, Алчевськ, Стаханов, Красний Луч та інші великі міста, залишилися без центрального водопостачання.

На контрольованій Україною стороні без води залишаються кілька населених пунктів - Золоте, Гірське, Попасна, Карбоніт, Новотошківка, Світличне і Нижнє. Зараз аварійні бригади намагаються подати сюди воду.

Оскільки обстріли тривають і далі, ремонтники працюють під прикриттям військових. Про це повідомляється на сайті глави Луганської ОДА Геннадія Москаля.

Об'єкти водопостачання були обстріляні козаками так званого Всевеликого війська донського - 29 січня з Градів вони завдали ударів по селу Світличне Ніжнянської селищної ради (Попаснянський район), де розташована водозабірна станція об'єднання Луганськвода.

Реактивні снаряди перебили водопровід високого тиску, при тому, що 90% видобутої води станція постачає на територію, окуповану бойовиками. 30 січня у результаті нового обстрілу був перебитий ще один водопровід високого тиску.

"З сьогоднішнього дня облдержадміністрація не буде за власні кошти ремонтувати пошкоджені водопроводи, що подають воду у так звану ЛНР. Якщо самозванці, які проголосили себе владою, хочуть, щоб окуповані території були з водою, нехай усувають пошкодження за свій рахунок і своїми силами.

Ми перешкоджати цьому не будемо. Це принципова позиція. Вистачить плювати в колодязь, з якого потім доводиться пити воду", - заявив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики залишили жителів ЛНР без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути