пʼятниця, 06 квітня 2018 13:46

Ативіст Євромайдану може стати політичним в'язнем - кримінолог

Ативіст Євромайдану може стати політичним в'язнем - кримінолог
Іван Бубенчик у разі засудження потрапить у категорію політичних в'язнів. Фото - "Громадське"

Активіст Євромайдану Іван Бубенчик боровся із системою, яка тероризувала країну, а його засудження може бути визнане політичними репресіями. Про це написала юрист, експерт-кримінолог Анна Маляр у Facebook.

"Справу активіста Євромайдану Івана Бубенчика не можна виривати з контексту подій 2014-го в Києві, де активісти на Майдані протистояли "Беркуту" і групам тітушок. Якщо керуватися законами, які приймало саме це скликання Верховної Ради, то Бубенчик у разі засудження потрапить у категорію політичних в'язнів. Нагадаю, що 27 лютого 2014 року ВР прийняла закон щодо повної реабілітації політичних в'язнів", – зазначила вона.

За законом про недопущення політичних репресій та застосування кримінальної юстиції для боротьби з політичними опонентами було звільнено від відбування покарання 42 особи. Серед звільнених був Віталій Запорожець, який убив майора міліції, котрий тероризував його односельців.

"Таким чином, Верховна Рада визнала засудження Запорожця політичними репресіями. Що вже тоді говорити про людину, яка боролася не з одним міліціонером, а із системою, яка тероризувала всю країну", – наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчі змінили звинувачення проти Бубенчика

Маляр додала, що слідство має дати відповідь: виконували вбиті Бубенчиком правоохоронці свої службові обов'язки чи злочинний наказ.

"Навіщо слідство вириває з контексту подій і дії Юрія Крисіна, і дії Бубенчика? Я нагадаю, що на той момент уже страшно було ходити вулицями Києва, уже були закриті школи і садочки через напади озброєних тітушок", – підсумувала вона.

20 лютого 2014 вранці Іван Бубенчик стріляв по беркутівцях і вбив кількох із них. Це було після того, як вони вбили кілька десятків майданівців і перед тим, як вони готувалися вбити ще сотні. Нині його заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Ативіст Євромайдану може стати політичним в'язнем - кримінолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути