Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 20:18

Артсклади в Україні ніхто не перевіряє - військовий експерт

Артсклади в Україні ніхто не перевіряє - військовий експерт
Артсклади мають проходити регламентну перевірку

Артсклади в Україні не перевіряються за регламентом. Натомість мають проходити сезонну перевірку. Якщо снаряди заржавіють чи почнуть гнити - можуть самі вибухати. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів 59-річний Валентин Депто, військовий експерт із Полтави.

"Основна частина нашого озброєння на складах - з радянських часів. Автомати 1950-60 років. В жахливому стані. Бо ніхто не перевіряє їхню роботоздатність. За кожним видом зброї має бути окремий догляд. Він проводиться згідно із регламентом. Потім - обов'язкова експертиза, яка визначає придатність. Якщо озброєння вже не можна використати - його утилізують рятувальники".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про другу жертву вибухів у Балаклії

"Гармати, наприклад, треба перевіряти перед кожним сезоном. Перед зимою варто розібрати конструкцію, змазати. Патрони та інші снаряди мають зберігатися в упаковках, ящиках. Вони не повинні бути трухлі чи мокрі. Особливу увагу приділяють вибуховому пристрою, який накручується на голову снаряду. Пристрій обов'язково має зберігатися окремо. Накручують його безпосередньо перед пострілом. На артилерійських снарядах є стопорні кільця, пружини, які тримають заряд. Тому їх перевіряють дуже обачно".

Зараз ви читаєте новину «Артсклади в Україні ніхто не перевіряє - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути