Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 13:21

Убивство молдовського екс-мера в Одесі: арештували підозрюваного

Убивство молдовського екс-мера в Одесі: арештували підозрюваного
Колишнього мера Тирасполя Андрія Безбабченка вбили на Одещині, де проживав останні роки. Фото - Новини Приністрв'я

Одеські поліцейські затримали 56-річного чоловіка, якого підозрюють в організації вбивства та пограбуванні колишнього мера Тирасполя (Придністров'я) Андрія Безбабченка.

Останнім часом чоловік проживав у Лиманському районі на Одещині. Зник разом із авто у травні цьогоріч. Пізніше його тіло знайшли у занедбаній будівлі поблизу села Крижанівка, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Підозрюваний із трьома спільниками знали, що у потерпілого є гроші. Напали на нього в будинку. Били та вимагали гроші й цінності. Коли не отримали бажаного, потерпілого пов'язали, після чого в багажнику його ж машини вивезли до безлюдного місця, де вбили", - повідомляє Сергій Дьоров, заступник начальника ГУНП в Одеській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивцю учасниці "Битви екстрасенсів" шукали 3 роки

Організатор розбійного нападу та умисного вбивства під вартою. Його спільників розшукують.

Андрій Безбабченко з 1990-го очолював тираспольську будівельну компанію, а у 2012-2016-х був головою так званої "державної адміністрації Тирасполя і Дністровська". 28 вересня 2016-го Безбабченко подав у відставку і взяв участь у виборчій кампанії тодішнього "президента придністровської республіки" Євгена Шевчука. Після поразки останнього втік в Україну.

7-й місяць триває слідство у справі про вбивство депутата та підприємця 58-річного Олександра Грушки із села Саксаганське Киричанського району на Дніпропетровщині. На нього і його родину напали наприкінці грудня торік у власному домі. Чоловіка катували, а потім зарізали. У справі один підозрюваний, який знаходиться під вартою – 24-річний Валентин Канівець. Ще двох підозрюваних затримали, але відпустили за недостатністю доказів.

Зараз ви читаєте новину «Убивство молдовського екс-мера в Одесі: арештували підозрюваного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути